typer papegøyer

Velge riktig fuglemater

Det er en ekstremt populær trend blant hageeiere i disse dager. Jeg ser det ikke bare som en hobby som finnes i de fleste britiske hager, men mer, en ydmyk måte å samhandle med ville fugler på.

Mange av oss, spesielt på landsbygda, er opptatt av å gjøre hagen vår til en minioase for ville fugler hvor de kan drikke ferskvann og finne en god kilde til mat hele året. Naturligvis, ettersom folk har blitt mer opptatt av å oppmuntre fugler, har det vært en økning i antall bedrifter som produserer forskjellige typer fuglematere, fuglekasser, fuglebad og reirkasser for å møte etterspørselen.

Selv om fuglematere ikke trenger å være dyrt eller attraktivt, er designertyper sterkt foretrukket av hageeiere som ønsker å bevare en bestemt stil eller et tema i hagen sin, og ser i disse dager på plassen som en forlengelse av interiøret i hjemmet. Noen av faktorene som hjelper til med å kategorisere matere er rasen til fuglen og måten de mater på, så vær oppmerksom på dette når du velger. Noen av de mest populære fuglematerne er talg, malt, peanøtt og frørør. Hver type er laget spesifikt for å tiltrekke seg en bestemt fuglerase, så det er bare å bruke en dag eller så på å legge merke til de besøkende i hagen din, og deretter se hvilket fôr arten foretrekker.

Suetmater kommer i mange design og farger. Det er åpne bur, huset, metall og tre. Disse typene brukes ofte til spetter og flimring. Suet er bare et fuglefôr som er bevart av animalsk fett for å overleve ugunstige effekter av fuktighet og vær.

Vanligvis farget oransje, Oriole fuglematere er mye brukt for å levere flytende fuglefôr perfekt for kolibrier. I likhet med Suet-matere, kommer Orioles også i forskjellige design, men de fleste er bygget for å beskytte fôringsfuglene mot vanlige trusler som katter, rotter og åtseldyr. Et alternativ for å forhindre at fuglene blir angrepet eller at fôret blir tatt, er å bygge materen din slik at den bare kan holde to til tre fugler om gangen og vil falle fra hverandre hvis den introduseres med en tyngre vekt.

Til tross for de mange fordelene som matere gir fuglene, kan fuglematere ha noen negative effekter på fugler. Hvis du ikke holder fôret og vannet rent kan det føre til at sykdommer sprer seg blant fuglene når de kommer i kontakt med hverandre. Det kan føre til at enkelte fuglearter blir dominerende, noe som resulterer i en økologisk ubalanse. Så sett opp en fuglemater, du vil ikke bare bidra til å mate noen sultne fugler, men det vil også forbedre hageinnredningen din betraktelig.

Husk å holde materne rene og holde fôret og vannet friskt så mye som mulig. Til tross for de mange fordelene med fuglematere, kan råtten frukt og frø og urent vann forårsake sykdom og sykdom blant fugler. Dette kan også føre til en økologisk ubalanse i fugleartene i ditt område.

Til tross for de mange fordelene som matere gir fuglene, kan fuglematere ha noen negative effekter på fugler. Hvis du ikke holder fôret og vannet rent kan det føre til at sykdom sprer seg blant fuglene når de kommer i kontakt med hverandre og i ekstreme tilfeller kan det føre til at enkelte fuglearter blir dominerende, noe som resulterer i en økologisk ubalanse. Bare vær forsiktig når du setter opp materen. Men til syvende og sist vil den bli godt mottatt av fuglene, og du vil ha stor glede av å se dem!

Leave a Comment