papegøyer som snakker

Velge en snakkende kjæledyrfugl – 7 svar på spørsmål om kjæledyrfugler som kan snakke

Kjæledyrsfugler er vakre og intelligente skapninger, hvorav mange har den spennende fordelen at de kan snakke. Svarene på de følgende 7 spørsmålene vil øke sjansene dine for å velge en som vil kunne snakke.

1. Hva er den beste måten å bestemme taleevnen på? Den eneste måten å garantere at kjæledyret ditt vil være i stand til å snakke, er å høre det snakke. Selv om noen raser ser ut til å være mer i stand til å snakke enn andre, er hver fugl et individ og det er ingen garanti for at fuglen du velger vil være i stand til å snakke eller leve opp til standarden som er vanlig for rasen.

Sørg for at taleevnen er sekundær til din forpliktelse til å gi et sunt og kjærlig miljø for fuglen du velger. Det regner med deg fra dag én.

2. Er det visse arter som er mer sannsynlig å snakke? Ja, de større papegøyene har mer rykte på seg for å snakke. Disse inkluderer kakaduer, Yellow Head Amazon Parrot og noen araer. Mindre raser som Cockatiels, Parakitter (Budgies) og Conures er ofte i stand til å verbalisere også.

3. Hvilken alder kan jeg forvente for å begynne å høre ord? Talealderen varierer med rasen. De fleste fugler trenger å starte unger, siden det er et begrenset vindu av muligheter i løpet av de første årene av fuglens liv for å trene dem. Congo African Grey er imidlertid unntaket fra denne regelen ved at den snakker senere og fortsetter å lære nye ord gjennom hele livet.

4. Spiller det noen rolle hvor jeg adopterer fuglen? En håndmatet fugl er et bedre valg (vanligvis fra en oppdretter) fordi den har utviklet et tillitsfullt forhold til mennesker. Å ha en fugl som ikke er redd mennesker er et stort pluss, og kan gi store fordeler når treningen starter.

5. Er det faktorer som kan være med på å avgjøre om en individuell fugl vil snakke? Generelt snakker hannfugler bedre enn hunner. En ungfugl gjør en bedre student. En sunn fugl er et godt valg av åpenbare grunner. Og rasen er viktig.

6. Jeg kjøpte en fugl fordi den skulle kunne lære ord, men det gjør den ikke. Hvorfor? Avhengig av alderen på fuglen din, kan du ha gått glipp av sjansen for å få fuglen din til å lære. Det kan også være en individuell egenskap eller kjønn. Noen fugler, uavhengig av hva de skal kunne, har bare ikke evnen.

Det er mitt største håp at du vil fortsette å gi fuglen din et godt hjem til tross for denne feilen i planene dine. Du kan komme til et punkt hvor du nyter fuglen din fordi den snakker ikke. Tenk litt over det.

7. Er det en måte å plukke en fugl fra dyrebutikken som kanskje kan snakke? Å prøve å finne ut hvilken fugl som skal snakke er risikabelt. Observer fuglen til forskjellige tider i løpet av dagen for å se hvor pratsom den er; jo mer skravling det gjør, jo større sjanse er det for å få med deg en foredragsholder. Unngå også fugler som viser tegn på sykdom som oppblåste fjær, lav energi og sekret fra øyne og nese.

Leave a Comment