Hvilken papegøye passer best hjemme?

Ulike typer papegøyer

Du har endelig tatt en beslutning om å kjøpe en papegøye som kjæledyr. Vi klandrer deg ikke, papegøyer er morsomme, kjærlige fugler og noen vil til og med snakke. Nå du har tatt den avgjørelsen, kan du bli overrasket over å finne ut at det finnes 330 forskjellige typer papegøyer å velge mellom. Her er noen av de vanligste papegøyeartene African Grey, Amazons, Cockatiels, Cockatoos, Macaws og Parakitter.

African Grey regnes som den mest intelligente papegøyetypen. De vil ha en tendens til å være middels til store i størrelse og er veldig følsomme. På grunn av sin intelligens kan de etterligne en rekke lyder og lære å snakke.

Amazonas vil også bli middels til stor i størrelse. Hovedkroppen deres er vanligvis grønn, men hodet, halene og vingene vil ha rødt, gult og blått i seg. De har en veldig lastende stemme og har ikke noe imot å bruke den foran fremmede.

Cockatielen er de vanligste papegøyene og kommer fra Australia. De er større fugler og veldig aktive. De har høye stemmer og har evnen til å lære tale. De er veldig gode kjæledyr og kan læres å adlyde enkle kommandoer.

Kakaduer er også store papegøyer, kjent for sin evne til å heve fjærene på baksiden av hodet og nakken. Disse papegøyene har en tendens til å være ekstremt nervøse og svært følsomme og vil kreve konstant oppmerksomhet.

Macaws er den største av papegøyeartene. De har svært kraftige nebb som er i stand til å knuse nøtter og skade møbler. De er ganske aktive og krever stor plass. Selv om de er ganske pratsomme og kan lære å snakke, er disse kanskje ikke den beste matchen for noen med små barn.

Parakitten er et begrep som dekker et bredt utvalg av papegøyer. De er generelt små av natur, hovedsakelig grønne og vil tilbringe mesteparten av tiden på gulvet i buret. De er veldig stille fugler, men liker å være veldig aktive. De er også svært uavhengige av natur og har vanskelig for å knytte seg til eierne sine. Selv om det kan trenes på mange områder, må du ikke etterligne tale særlig godt.

Hvis du tar deg tid til å finne den riktige papegøyen for deg, kan papegøyer bli et fantastisk kjæledyr. Finn den som har egenskaper som passer best til hjemmet ditt, og ta med den flotte kjæledyrfuglen hjem.

Leave a Comment