Hvilken papegøye passer best hjemme?

Ulemper ved å ha papegøyer for et kjæledyr

Papegøyer kan være ganske vanskelig å ta vare på. I motsetning til andre kjæledyr som kan stå alene i burene sine, er papegøyer rastløse skapninger som du må sjekke opp et par ganger hver dag. Her er bare noen ting papegøyer kan gjøre med hjemmet ditt.

Papegøyer kan være ganske rotete

Hvis du er typen som vil at huset skal være plettfritt, prøv å revurdere å skaffe deg en papegøye eller et hvilket som helst kjæledyr for den saks skyld. Papegøyer kan være veldig rotete, selv en liten parakitt.

Maten deres kan kastes overalt, selv når de er inne i buret. Gulvet ditt kan fylles opp av pellets, frø og nøtteskall. Klistrete matvarer kan også plastres på veggene, på stengene i buret og til og med i taket. Mat vil bokstavelig talt være overalt.

Et annet problem du kan ha er avføringen deres, som du virkelig må rengjøre hver dag. Og de er ikke så disiplinerte til å bare bæsj på ett sted. De akter faktisk overalt, i barer, i matfatet og til og med med lekene du gir dem. De kan til og med tøyse mellom stengene, som kan ende opp på gulvet og noen ganger til og med på deg.

Hvis du har en cockatiel-variant eller den grå rasen, må du også kjempe med pulveret de har på fjærene. Fjærene vil feste seg overalt. Så du må virkelig støvsuge hver dag.

På grunn av dette må du skrubbe buret, fatet deres og hele området minst en gang om dagen for å forhindre at bakterier setter seg inn og selvfølgelig den vonde lukten.

2. Papegøyer tygger på alt

Papegøyer elsker å tygge ved. Faktisk gir eiere av papegøyer dem ofte treleker å leke og tygge med inne i burene deres. Papegøyer er imidlertid ikke fornøyd med bare disse lekene. Når de får muligheten, vil de tygge på alt de får tak i. De vil punktere klærne dine, møblene dine, til og med bøkene dine.

Dette kan være veldig frustrerende, spesielt hvis du er typen person som ønsker et rent hus. Papegøyer anbefales ikke i hjem som har lekre og skjøre møbler. De bør heller ikke plasseres i områder hvor de kan knuse ting og tygge på antikviteter.

Vær forsiktig med å bruke smykker fordi de vil garantert ta tak i det eller tygge det. Papegøyer elsker skinnende ting. De kan slå steinen rett ut av favorittsmykket ditt.

Leave a Comment