typer papegøyer

Typer papegøyer – hvilke skal du velge som ideelle kjæledyr?

Det første trinnet for å sikre at kjæledyrseieren og papegøyefølget er godt egnet for hverandre, er å få så mye papegøyeinformasjon som mulig med utgangspunkt i papegøyetypene som er ideelle for ham. Det finnes flere hundre papegøyearter over hele verden, og det er et must at en potensiell kjæledyreier bør bli kjent med de forskjellige typer papegøyer før han velger det passende kjæledyret for seg selv.

Papegøyeinformasjonen som er inkludert her er veldig grunnleggende, men vil allerede gi deg en oversikt over de forskjellige typer papegøyer som er egnet for kjæledyrhold. Å bli kjent med egenskapene til hver av papegøyetypene vil gi deg muligheten til å velge blant papegøyeartene som er den beste og mest komplementære papegøyeledsageren for deg med hensyn til din livsstil og livssituasjon. Omsorgen og vedlikeholdet av papegøyekjæledyret ditt vil avhenge av tiden, rommet og omsorgen du kan tilby. Det finnes typer papegøyer som trenger plass og mye stell, mens andre typer papegøyer er enkle å vedlikeholde og ikke krever mye trening.

Den vitenskapelige taksonomien til papegøyearten er litt kontroversiell blant forskere akkurat nå siden tidligere klassifiseringer har vist seg å være inkonsistente med moderne metode. Et klassisk eksempel er bruken av fysisk utseende som grunnlag for gruppering av papegøyetyper. DNA-tester har vist at noen papegøyearter inkludert i en type ikke deler de samme DNA-egenskapene. Så for å hjelpe til med kjæledyrvalg, er papegøyeinformasjonen som vil bli brukt her, de typer papegøyeklassifisering som vanligvis brukes av oppdrettere og papegøyeentusiaster.

I utgangspunktet omfatter begrepet ‘papegøye’ alle typer papegøyer kjent for mennesket; omtrent 372 papegøyearter i 86 slekter. Dette er et generisk navn for en familie av intelligente fugler som deler et sterkt fysisk utseende: sterkt, karakteristisk buet nebb, lys og for det meste flerfarget fjærdrakt, oppreist stilling, sterke ben, firetåede føtter med to pekende fremover og de to andre bakover; lignende kostholdsbehov: frukt, frø, grønnsaker og annen menneskelig mat; og evnen til å etterligne lyder (noen typer papegøyer kan til og med holde korte samtaler). De fleste papegøyearter er fra den tropiske regionen, men ganske mange av dem kan finnes i subtropiske og tempererte soner.

Papegøyeelskerkretsen bruker disse åtte typer papegøyeklassifisering for å hjelpe til med kjæledyrvalg:

en. papegøyer, intelligente store snakkende fugler som trenger mye trening før de kan bli gode kjæledyr;

b. papegøye, liten papegøye versjon, men med større personligheter og sjarmerende gemytt;

c. araer, fjærkledde kjæledyr som trenger autoritær opplæring med en beskrivelse på ett ord — flamboyant;

d. conures, papegøyearter av forskjellige fargetoner med mild personlighet;

e. undulater (parakitter), grønne og gule innfødte australske engstelige fugler som trenger mye bånd med eieren for å bli mer sosial og underholdende;

f. dvergpapegøyer, en liten leken som ikke kan etterligne lyd, men har søte underholdende kvitring;

g. cocktails, gode oppdrettere i fangenskap perfekt for førstegangseiere;

h. kakaduer, sosialt og svært intelligent lekent kjæledyr som lett kan trenes til å snakke.

Populære papegøyearter som vanligvis holdes som kjæledyr er kakaduer, conures, cockatiels, lovebirds, buggies, araer, amasoner, afrikanske grå, Caiques, Pionus og Poicephalus. Ulike typer papegøyer ville ha variert temperament, evne til å snakke og etterligne (faktisk avhenger dette mer av individuell fugls evner), trenbarhet, omsorgsbehov og omgjengelighet.

Innsamling av papegøyeinformasjon vil gi deg kjennskap til og forståelse av de forskjellige typer papegøyer som er tilgjengelige og kompatible med din livsstil og personlighet.

Leave a Comment