Hvilken papegøye passer best hjemme?

Trening av Mata Puteh

For å få fart på utviklingen av [the Oriental White-eye] kan det være lurt å prøve dette:

Ta dem med minst en gang i uken til samlinger (“Chai”). Hvis formen ikke er opp til et visst nivå, vil ikke fuglene “Chai”, men det er ingen grunn til å bekymre seg for det i begynnelsen. Putehs er forskjellige fra andre typer softbill-sangfugler ved at de verken er ensomme eller territorielle av natur. En Puteh som ikke er klar for “Chai” kan i begynnelsen vise tegn på å bli skremt, men dette vil ikke påvirke utviklingen av formen senere. En rimelig god Puteh, med tålmodighet, vil utvikle sin form når den regelmessig eksponeres for miljøer på “Chai”-arenaen etter å ha overvunnet sin opprinnelige motvilje mot “Chai”.

Selvfølgelig er det tilfeller at uansett hvor mye tålmodighet du har, vil en bestemt puteh aldri “Chai” og bare kan buka hjemme. Årsaken er at denne typen Puteh mest sannsynlig er et veldig lavt rangert individ i hakkerekkefølgen til en fugleflokk (vennligst ikke spør meg om vitenskapelige studier for å underbygge denne teorien). Nå er det ikke nødvendigvis for konkurransers skyld å ta opp fuglens form. Som hobbyfolk vil de fleste av oss se at fuglene våre er i optimal form, selv om det bare betyr å sette pris på dem hjemme.

Hvis det ikke er noen “Chai”-plasser beleilig plassert rundt deg, er det nest beste alternativet å ta fuglen ut så ofte du kan. For eksempel, når du skal til nabolagets kaffebar for en drink, ta dem med og heng et sted mens du nyter kaffen. Ta dem med når du går til den nærliggende proviantbutikken for å kjøpe dagligvarer.

Med andre ord, jo oftere de beveger seg rundt i stedet for å stå stille på ett sted (hjemmet ditt), jo bedre for dem. Selv de beste fra Putehs når de bare holdes hjemme, vil ikke være på topp. Begrunnelsen bak dette: i motsetning til en territoriell fugl som forblir på sitt territorium for å forsvare den, reiser Putehs lange avstander i flokker fra tiden dagen bryter, og søker etter mat vidt og bredt. Hver gang de stopper, vil de spise, kvitre, buka osv. opprettholde kontakt og bekrefte hakkerekkefølgen sin i flokken vokalt. Dette er hva hobbyfolk baserer treningsmetodene sine på for å bringe fuglens form opp til toppform. Det handler om å flyte sammen med fuglens natur.

Leave a Comment