Hvilken papegøye passer best hjemme?

Tips om pleie av papegøyer

Så du har endelig bestemt deg for å adoptere en papegøye. Gratulerer! Bortsett fra å være det nest mest populære kjæledyret i USA, er papegøyer utvilsomt et av de mest underholdende og morsomme kjæledyrene å eie. Deres slående utvalg av strålende farger, lekenhet, høy intelligens og evne til å knytte sterke bånd med sine eiere, alle gjør papegøyeeierskap til en så givende opplevelse.

Men vent! Før du drar til din lokale dyrebutikk på jakt etter den perfekte, fjærkledde vennen, må du huske på at det å ta vare på disse fuglene i hjemmet ditt kan skape noen utfordringer. Derfor er det ikke bare nyttig å lære riktige papegøyepleieteknikker på forhånd, men det er også av største betydning hvis du vil holde fuglen din glad og sunn i mange år fremover.

Papegøyepleie er ikke alltid en seng av roser. Faktisk blir fugleeiere ofte møtt med helt andre typer problemer enn eiere av dyrere kjæledyr hjemme, for eksempel katter og hunder.

Å ta vare på papegøyer kan være rotete da de fleste fugler vil kaste bort en betydelig del av maten daglig. Heldigvis vil en rask støt fra et vakuum eller noen få kostestrøk gjøre susen. Produkter som burskjørt er også tilgjengelige for å holde fuglens rot til et minimum.

Vil Polly ha en kjeks? Ikke noe problem. Bare sørg for at den er saltfri. For mye salt i en papegøye – spesielt hvis han er den mindre rasen – kan være ekstremt farlig. Veterinærer rapporterer at mange papegøyer blir brakt inn med natriumtoksisitet. Hva betyr det? De har konsumert altfor mye salt og vanligvis gjennom å spise altfor mye snacks beregnet på mennesker. To kvadratiske måltider dag bestående av en sjenerøs porsjon frisk frukt og grønnsaker vil gi optimal næring til papegøyen din, og å oppleve et bredt spekter av smaker og teksturer vil stimulere kjæledyrets sinn, og fremme psykologiske fordeler også.

Du bør også sette av en bestemt del av tiden din hver dag med fuglen din. I motsetning til tamme dyr som hunder og katter, er papegøyer, som de fleste fugler, i sin natur ville og trenger å ha en form for sosialisering daglig for å holde dem tamme. De beste resultatene oppnås ved å bruke en konsistent tidsplan, så hvis din daglige rutine gjør en slik struktur umulig, bør du vurdere å adoptere et annet kjæledyr i stedet.

Fuglens nebb vokser kontinuerlig, så det er viktig å vedlikeholde det regelmessig. Papegøyer må også tygge for å trene kjevemusklene, så det er alltid godt å være forberedt på å tilby dem mange trygge og morsomme leker å rive og ødelegge. Ellers kan du bare våkne opp en morgen og lurer på hva i all verden som skjedde med møblene dine.

Unngå å utsette papegøyen din for røyk som bileksos, tobakksrøyk, maling, insektmidler, parfymer og andre husholdningssprayer. Fugler er svært følsomme for disse inhalasjonsmidlene.

Hold fuglen unna alle typer reseptbelagte og reseptfrie legemidler. Menneskelige medisiner som smertestillende, forkjølelsesmedisiner, vitaminer og slankepiller, selv i små mengder, kan være dødelige for din fjærkledde venn.

Til slutt, sørg for å gi papegøyen din et godt stort bur plassert i et behagelig miljø i hjemmet ditt.

Med tilstrekkelig kjærlighet og omsorg vil papegøyen din være din å beholde og nyte i veldig lang tid.

Leave a Comment