papegøyer som snakker

Ting å se og gjøre i vakre Paphos, Kypros

Opplev Paphos, Kypros.

Ser du etter hva Pafos, Kypros har å tilby? Her er bare noen få ting å se og gjøre på din neste ferie til denne virkelig fantastiske delen av verden.

Ligger i den sørvestlige enden av Kypros, mellom Troodos-fjellene (en må se) og Middelhavet.

Hvert år tiltrekker det seg tusenvis av turister. Den utrolige historien til områdene rundt er vel verdt å nyte.

Aphrodite Rock – fødestedet til den greske kjærlighetsgudinnen. Aphrodite Rock (AKA The Rock of Love) Dette landemerket er vel verdt et besøk med sin fantastiske utsikt og interessante historie. Et besøk her er inkludert i en av safari-jeep-turene på Akamas-stien.

Når er det best å besøke Pafos?

Når som helst, men dette vil avhenge av dine personlige preferanser, enten det er det bakende varme været (august er den varmeste) og fantastiske strender eller øyas lokale historie. Det er noe som kan berolige alle aldre for alle årstider.

Rute- og charterfly går direkte til Paphos internasjonale flyplass, som ligger rundt 20/30 minutter unna med bil fra hovedbyen. Hvis du ikke er en for å leie en bil, så ikke bekymre deg, siden busser går hver time fra Paphos flyplass til byen i sommermånedene.

Ting å gjøre og se i Pafos.

Strender. Det er mange vakre strender i Pafos da den dekker 50 km kystlinje med rundt 27 strender. Noen av disse inkluderer Faros fyrstrand, Geroskipou kommunale strand, Laourou-stranden og den desidert beste stranden i min erfaring Coral Bay. Coral Bay er en av de vakreste strendene med gyllen sand i Pafos. Det kan være et utgangspunkt for å oppdage andre fantastiske steder som Troodos-fjellene eller fiskelandsbyene Latchi og Polis. Coral Bays blå, varme, krystallklare vann er utmerket for svømming, dykking og mange andre vannsporter samt perfekt fotografering. Noen av de beste hotellene og restaurantene ligger her med noen virkelig fantastiske Kypros-delikatesser å nyte.

Parker og dyreliv.

Paphos har et behagelig subtropisk klima som er ledende for et stort utvalg av plante- og dyreliv. Den har en god del av parker og vakre hager. Pafos har også tilfeldigvis den tredje største fuglesamlingen som inkluderer papegøyer, emuer, strutser, svaner osv. De har også en stor samling av husdyr og ville dyr som aper, sjiraffer og skilpadder osv. Noen av parkene inkluderer Eleouthkia-parken med fantastisk utsikt og hager, og en av hovedattraksjonene er Paphos zoo. I naturlige omgivelser med innsjøer, dammer og ulastelige hager, som huser et stort utvalg av fugler og dyr fra hele verden. Det er muligheter for barna til å samhandle med kaniner, marsvin, unger og geiter. Dyrehagen har også daglige pedagogiske og underholdende show som viser frem akrobatiske ugler og papegøyeshowet.

Andre fantastiske ting å gjøre i Paphos inkluderer å besøke Aphrodite badeland, vinsmaking, kongenes graver, dyrelivsdykkeopplevelser, skipsvrakdykkeopplevelser, havfiske, båttips for å se annen fantastisk utsikt, inkludert havgrottene.

Hvis du er ute etter en virkelig uforglemmelig opplevelse, må du se Troodos-fjellene via jeepsafari. Reis dypt inne i øyene for å se og oppleve landsbyer og skogkledde landskap som ikke ofte besøkes av den gjennomsnittlige turisten. Du vil reise på eventyrlige små asfaltveier og godt vedlikeholdte grusveier for å bringe deg nær naturen og Kypros kultur. Turen vår inkluderte plukking av friske druer fra vinrankene, granatepler fra trærne og knekking av nøtter langs veikanten.

Forvent følgende på denne jeepsafarien:

4×4 on/off road eventyr gjennom mangfoldige og raskt skiftende landskap

Korte turer gjennom etniske landsbyer med trange gater og fantastisk steinarkitektur, spektakulær utsikt og sjansen til å besøke Kafeneion for en tradisjonell Kypros-kaffe

Tenn lys i en middelalderkirke i stein

Besøk en naturlig 20M fjellfoss med iskaldt vann som slapper av både kropp og sjel

Få sjansen til å se landsbyen Lefkara, kjent over hele verden for sølvtøy og håndlagde blonder

Besøk Troodos botaniske hage

Spesialinteresser: Tradisjonell arkitektur, skogbruk, botanikk, høyder, middelalderkirker.

Leave a Comment