papegøyer som snakker

Ta vare på "Minneutløsere"

Noen gjenstander som er samlet eller lagret i løpet av tiårene i familier kan ha en historisk eller kulturell verdi. Men mye viktigere er elementene det er knyttet følelser og historier og minner til. Derfor, hva som må spares for fremtidige generasjoner blant dine samleobjekter eller familiearvestykker kan bare bestemmes av DEG! Husk også, og tenk seriøst over om gjenstanden du lurer på om den bør lagres eller ikke, vil være en verdi for fremtidige generasjoner som en gjenstand å holde på som vil være viktig for å koble dem til din generasjon eller tidligere.

Ikke bare å velge gjenstander som skal overleveres til fremtidige generasjoner er viktig, men spørsmålet om hvordan du tar vare på dine “minnetriggere” haster for ikke å forårsake skade og ta best vare på dem.

Kanskje kan det å beskytte og redde familiens arvestykker fra insekter, våte og skader virke som et uønsket tillegg til din allerede travle timeplan. Og spørsmålet om hvordan du gjør det riktig kan holde ryggen din.

Men du har hjelp, ekspert, autoritativ hjelp til å gjøre prosessen rask, interessant, morsom og økonomisk.

Slik får du profesjonell hjelp til dine dyrebare objekter

Det er faktisk internasjonal interesse for å hjelpe mennesker akkurat som deg med å få svar på spørsmålene deres og hvordan de kan hjelpe.

Den velkjente britiske baserte internasjonale bevaringsorganisasjonen, ICON, publiserer for det meste til profesjonelle konservatorer, frivillige i ideelle organisasjoner, fagfolk innen kulturarv og mange andre som viser en forpliktelse til å forbedre forståelsen av og tilgangen til kulturarven.

Rådgivning med en akkreditert konserveringsekspert er den beste måten å garantere at gjenstandene dine er i trygge hender og vil bli konservert til passende standarder.

Hvordan ICON kan hjelpe til med å bevare dine dyrebare gjenstander

Du kan enkelt få tilgang til ICONs Conservation Register hvor de gir en oppdatert liste over alle ICON Accredited Members (ACRs).

ICON Accredited Members er en stor kilde til hjelp og inspirasjon for alle når de jobber i en rekke miljøer; noen jobber for museer, gallerier eller arkiver, og andre jobber i privat sektor. Du kan gratis få innsamlingsbrosjyrer som gir informasjon om bevaring skrevet for medlemskapet deres. Få ditt innsamlingsvedlegg her.

I USA gir American Institute for the Conservation of Historic and Artistic Works lignende informasjon på nettsiden deres.

Den mest distribuerte, autoritative brukervennlige hjelpen

Den mest distribuerte, autoritative hjelpen er imidlertid en serie bøker som er mer hensiktsmessig skrevet for offentlig bruk i et lettfattelig språk og instruksjoner. Forfatteren av Save Your Stuff-serien, Scott M. Haskins er en anerkjent kunstkonservator med flere tiår med erfaring som også gir morsom og interessant informasjon på YouTube-videoer og blogger.

Save Your Stuff-serien har hatt over 8000 eksemplarer siden jordskjelvet i Los Angeles, Northridge i 1995.

Ordspråket, tilnærmingen og presentasjonene er skrevet for offentlig forbruk, og for tiden kan Save Your Stuff – Collection Care Tips 210-siders multimediebok lastes ned GRATIS.

Den siste boken, som nettopp ble lagt til i Save Your Stuff-serien, mottok nylig en prestisjetung internasjonal bokpris for How To Save Your Pet from A Disaster – den essensielle nødberedskapsguiden for fjærkledde venner og pelsbabyer

Hvis huset ditt sto i brann og du måtte gripe og gå, ville du gripe kjæledyret ditt eller familiens arvestykke?

Men selv om det ved et øyekast kan se ut som en pleiebok for kjæledyr, er både arvestykker og kjæledyr oppriktige skatter som du ville angre på å miste … i årevis.

Husk imidlertid at arvestykker og husdyr ikke blandes!!!

Mr. Haskins bemerket: “Vi kan til enhver tid ha gjenstander i kunstkonserveringslaboratoriet skadet av kjæledyr som koster 1000 dollar å restaurere … det er ganske vanlig å se kunstverk ripet eller tisset på av katter eller dratt av hunder. Til og med gale papegøyer har gjort skade på kunstverk.”

Denne boken er full av tips for å beskytte kjæledyret ditt og pleie og vedlikehold av samleobjekter. Tilgjengelig på trykk og Kindle fra Amazon, men gå gjennom nettstedet for å bestille slik at du lettere kan dra nytte av den autoritative etterutdanningen som er inkludert i bokprisen.

George Clooney spilte rollen som George Stout som Monuments Men, viste til den amerikanske “War Machine” verdien av å beskytte og redde det europeiske folks arv. Det funket!

For å illustrere viktigheten av denne ideen om å bevare og lagre slektshistoriske gjenstander som dokumenterer arven og arven til en familie (som etter noen generasjoner kan representere ganske mange mennesker), gir filmen Monuments Men en viktig lekse.

Disse heltene fra andre verdenskrig, kalt “Monuments Men”, ble tildelt Kongressens gullmedalje. Dette heroiske arbeidet, som ble nevnt i filmen, var redningen av vår arv og historie.

“Selv om vi må og vi vil vinne denne krigen, bør vi huske den høye prisen som vil bli betalt hvis selve grunnlaget for det moderne samfunnet (eller din familie-tilføyde) blir ødelagt.” George Clooney. Men det handler ikke om å rose folk og gi kreditt. Det handler om å undervise i en viktig, viktig leksjon. Det handlet ikke bare om å redde kunst.

Det handlet om å redde vår arv og historie som var så viktig for folket i de europeiske byene at det snudde krigen. Gjør det som er best for familien din. Uansett hva du kan gjøre, uansett hvor lite, kan det være svært viktig i øynene og hjertene til din families fremtidige generasjoner.

“Alltid så interessante, nyttige og spennende artikler fra deg!”

Casalvieri, Laguna Niguel, CA

Leave a Comment