Hvilken papegøye passer best hjemme?

Sosialisere babypapegøyer

En babypapegøye bør verdsettes, koses og introduseres for et mangfold av leker og miljøer for å hjelpe ham eller henne å utvikle seg og sosialisere seg med selvtillit. Likevel ville det være fornuftig å ikke skjemme bort fuglen din overdrevent. Det du i stedet trenger å sikte på er å hjelpe fugleungen din til å utvikle seg til en selvstendig og moden papegøye som kan ta vare på seg selv.

Ansvarlige oppdrettere innser viktigheten av å sosialisere fugleungene de selger med mennesker og også med andre fugler. Noen oppdrettere kan håndoppdra babyer i nærvær av tamme voksne papegøyer som vil fungere som rollemodeller for disse babyene. Du bør også søke etter en oppdretter som lærer babyene deres sosialiseringsferdigheter og til og med ordforrådstrening rett fra starten av håndmatingen.

Babypapegøyer krever skånsom håndtering, og oppdretterens første sosialisering bør følges av passende opplæring og videre sosial omgang av den nye eieren. For eksempel, når papegøyeungen ønsker å knaske i fingrene dine eller noe annet som han eller hun ikke burde, gi i stedet et lite leketøy som han eller hun kan tygge på.

Det er også fordelaktig å venne babypapegøyen til å bli håndtert av forskjellige (pålitelige) mennesker. Afrikanske gråtoner, og spesielt afrikanske gråtoner i Kongo, sies å være mistenksomme overfor fremmede, og blir gitt til å binde seg eksklusivt til eieren sin hvis de ikke blir utsatt for andre mennesker med jevne mellomrom.

Derfor bør du virkelig unngå å kjøpe en uavvent fugleunge. Mange mennesker tror eller har hørt at det er et bedre valg å bygge et sterkere bånd med det nye kjæledyret sitt, eller kanskje de prøver å spare litt penger og tror det blir gøy. Andre mennesker lærer uforvarende fuglen sin å bite ved å reagere feil på de første forsøkene til en baby til å eksperimentere med nebbet hans eller hennes. På samme måte vil ikke en nybegynner vite hvordan han skal svare på en skrikende eller tigger baby, slik at denne upassende oppførselen raskt kan bli normen for den fuglen, og snart vil den skrike eller tigge kontinuerlig.

Å ta med en ny babypapegøye hjem er en magisk opplevelse, men noe som er enda mer hjertevarmende er å se den vokse til en velbalansert vennlig papegøye, så vær ekstra oppmerksom i disse tidlige dagene for å unngå problemer langs linjen.

Leave a Comment