Hvilken papegøye passer best hjemme?

Slik unngår du fuglevinduer

Den siste uken snakket jeg med foreldrene mine på telefonen og hørte et bråk i bakgrunnen. Tilsynelatende hadde en fugl truffet vinduet og var i døs. Foreldrene mine forklarte at dette skjer ganske ofte og skremmer dem så vel som papegøyen deres som ga fra seg det høye skriket jeg hørte da sammenstøtet skjedde. Den sørgende duen som traff vinduet ble lamslått i noen minutter, men fløy til slutt bort. Jeg nevnte dette for en venn på jobben, og han sa at det samme skjer hjemme hos ham og at det vanligvis er en fugledød med noen måneders mellomrom. Så hvorfor gjør fugler dette og hva kan gjøres?

Mens jeg forsket litt, oppdaget jeg at fugler flyr inn i vinduer av flere grunner. I løpet av dagen kan fugler se en refleksjon av himmelen eller trærne og tro at de har en tydelig sti. For en fugl kan det reflekterte landskapet forårsake forvirring og til slutt dødelige vindusnedslag. Selv om en fugl blir bedøvet og til slutt flyr bort, kan den fortsatt dø på grunn av indre blødninger eller blåmerker, spesielt blåmerker i hjernen.

I løpet av paringstiden kan fugler også fly inn i vinduer hvis de ser sin egen refleksjon. Disse fuglene angriper vinduet som en territoriell visning. Denne typen aktivitet er imidlertid vanligvis ikke en trussel mot fuglens overlevelse.

Det siste eksemplet skjer om natten. Av ukjente årsaker sies det at nattlige migranter blir lokket inn av lysene og kan kollidere med andre fugler, opplyste vinduer eller strukturer. Dette problemet er spesielt utbredt i tåkete eller lavt tak.

En av de beste måtene å avskrekke fugler og sikre at de gjenkjenner et vindu som en barriere kontra en tydelig bane, er å påføre maling, tape, dekaler, klistremerker eller andre lim på utsiden av vinduet for å bryte opp refleksjonen og gjennomsiktigheten. Enten du bruker temperamaling eller limstrimler, sørg for at de vertikale markeringene ikke er lenger enn fire tommer fra hverandre, og hvis du bruker horisontale markeringer, en til to tommer fra hverandre. Dette sikrer et rom som fuglen ikke ville være i stand til å fly gjennom og derfor gjenkjenner som en barriere i veien.

Skjermer eller netting kan også være effektive hvis de plasseres på utsiden av vinduet samt skodder, markiser og alt som vil skjule refleksjonen. Innvendige persienner som er satt med lamellene minst halvveis lukket har også hjulpet i noen tilfeller. Til slutt er det også selskaper som har laget en gjennomsiktig enveisfilm som får vinduene dine til å virke ugjennomsiktige fra utsiden, men som fortsatt lar deg se ut mens du er inne.

Hvis du har hørt dunkene fra et vindu før, håper jeg du tar deg tid til å vurdere måter å lindre dette problemet og beskytte dine bevingede besøkende. Vi kan alle gjøre vårt for å sikre et miljø som passer for oss selv og våre fjærkledde venner.

Leave a Comment