Hvilken papegøye passer best hjemme?

Parakeet fordeler og ulemper ved å eie denne energiske lille kjæledyrfuglen

Plusser og minuser ved å eie en parakitt

Før du bestemmer deg for at en parakitt (også kjent som en undulat) vil være et perfekt kjæledyr, må du gjøre noen lekser. Snakk med folk som eier en, besøk dyrebutikker og gå på nettet for å få mer informasjon om fordelene og ulempene ved å eie disse søte små fuglene. De er fulle av energi og deres aktiviteter og kvitring vil få deg til å smile og føle deg bra.

Fordeler:

Parakeet er et mindre medlem av papegøyefamilien. De er veldig vennlige og liker å bli håndtert, strøket og snakket med. De fleste av dem kan læres å si noen få ord, men du må ofte lytte hardt ettersom de vanligvis snakker veldig stille. Når du handler i en dyrebutikk eller fra en oppdretter, vil du være sikker på at parakitten du er interessert i er en aktiv fugl som sosialiserer seg med andre fugler.

Du bør alltid få en parakitt som er ung, og måten å gjøre dette på er ved å se på merkene på nebbet. Se etter en parakitt som har stangmarkeringer for å bestemme alderen på fuglen. En ung vil fortsatt ha sine spor, og ved å adoptere en ung, kan du forvente at din Parakeet får et langt og fruktbart liv.

Et stort pluss er at en Parakeet er et kjæledyr som krever svært lite vedlikehold. Du vil sannsynligvis måtte bry deg mindre om dette kjæledyret enn du trenger for andre typer dyr. En kjæledyrparakitt vil ikke kreve daglige turer eller må tas med til parken. Dette er et stort pluss hvis du ikke er veldig aktiv eller bare ikke har tid til å vie til kjæledyret ditt.

Parakitter er veldig intelligente fugler som liker å lære triks, og selv om det ville være greit å bruke 30 minutter om dagen til dem, kan du la dem underholde seg selv så lenge buret deres har mange leker i seg sammen med en annen parakitt.

Hvis du leter etter et kjæledyr og leiligheten eller utleieren din ikke tillater et større kjæledyr, kan Parakeet kanskje svaret på problemet ditt. Dette kjæledyret kan holde deg med selskap og vil samhandle med deg mens du ikke bryter kontrakten med utleieren din.

Ulemper:

Det er ikke mange grunner til å ikke eie en parakitt. Hvis du slipper dem ut av burene for å fly rundt i huset, vil du finne fjær sammen med avføring rundt hjemmet ditt. Hvis du glemmer å dekke dem om natten, vil du bli underholdt selv om du ikke vil være det.

Parakitten din trenger et ganske stort bur slik at de får plass til å fly litt rundt. Det må også være plass nok til mange leker og steder de kan sitte på.

Et annet problem med å eie en kjæledyrparakeet er at du må være bekymret for kjemikalier du bruker i hjemmet ditt. Parakitten er svært følsom for kjemikalier i luften, så vel som for gryter og panner som du kanskje bruker til å tilberede og tilberede måltider på daglig basis. Sørg alltid for å holde Parakeet et godt stykke unna kjøkkenet i hjemmet ditt.

Rengjøring av kjæledyrets bur hver dag kan være et annet problem hvis du er presset på tid, men det er noe som bør gjøres. Det tar egentlig ikke mye tid, men det kan være mer tid enn du ønsker å legge inn hver dag.

En annen ting som kan være et problem er at det nesten er påbudt å ha minst et par parakitter. De er veldig sosiale fugler og klarer seg ikke like bra når du bare har en. Det er ikke så mye trøbbel å ha to i stedet for én, så få et par. Faktisk ville du måtte bruke mer tid på å underholde bare en i stedet for et par, da de vil underholde hverandre.

Som du kan se, oppveier fordelene virkelig ulempene når du tenker på å adoptere parakitter. Hvis du har barn, kan de være de ideelle kjæledyrene, siden de ikke er veldig vanskelige å ta vare på og barna kan samhandle med dem. En annen god ting med disse kjæledyrene er å ta vare på dem vil lære barna ansvar. Alt i alt er parakitter et godt kjæledyr for hele husholdningen, spesielt en travel en uten overflod av plass.

Leave a Comment