papegøyer som snakker

Papegøyetriks – hvorfor kikk-a-bo bør være papegøyens første triks

Det første eiere bør vite om fuglene sine når de lærer dem papegøyetriks, er at det er en utrolig morsom aktivitet for begge parter. Mange som ikke har noen erfaring med dette og gjør det for første gang er overrasket over hvor hyggelig det er. Faktisk er det å lære triks til papegøyer faktisk en del av riktig papegøyepleie fordi disse fuglene av natur er sosiale dyr og elsker å få oppmerksomhet fra eierne sine.

Det bør imidlertid bemerkes at det er veldig viktig å finne ut om papegøyen din er tam først før du prøver å lære den triks. Du kommer ingen vei hvis papegøyen din ikke er opplært til å adlyde og opptrer voldelig ved treningsforsøkene dine.

Et godt første triks for å trene papegøyer er et som ikke krever at du tar ham ut av buret hans. Dette vil forhindre skade på deg og din dyrebare fugl hvis han ikke er vant til å bli sluppet ut ennå.

Spillet peek-a-boo er et av de mest morsomme papegøyetriksene du kan lære ditt søte kjæledyr. Å legge et håndkle (sakte og forsiktig) over en del av buret og gå bort fra synslinjen vil gi morsomme resultater. Snart vil papegøyen din titte ut av den dekkede delen, og når han gjør dette, si “kikk-a-bø!” og gjenta prosessen. Papegøyen din vil elske dette spillet fordi de gjemmer seg naturlig bak ting som blader og grener i naturen, så det er en del av deres natur å titte ut bak gjenstander. Du kan også prøve dette ved å veksle mellom å dekke til papegøyeburet med å dekke hodet og blottlegge ansiktet mens du sier “Titt!”

Riktig pleie av papegøye innebærer å trene papegøyen din for å forhindre at han blir skadet. Hvis du planlegger å slippe ham ut av buret til tider og ikke har noen planer om å klippe vingene hans, er vindustrening ekstremt viktig. Å ta Polly ut av buret regelmessig og banke nebbet på glasset i alle vinduene vil lære ham å være klar over at det kan være dødelig å fly gjennom vinduer.

Å eie en papegøye uten å lære den hvordan man snakker ville være latterlig. Taletrening er en iboende del av det brede utvalget av papegøyetriks du kan lære kjæledyret ditt. Husk to ting når du lærer en papegøye å snakke – repetisjon og konsistens. Si ordene tydeligere og høyere enn normalt og gjør det konstant hver dag til han lærer det. Først da kan du lære ham et annet ord.

Leave a Comment