typer papegøyer

Papegøyemat – hva du ikke skal mate dem!

Ikke all mat er god papegøyemat. Det har ofte blitt sagt at papegøyer kan spise omtrent alt som vi mennesker kan spise, dette er bare ikke sannheten. Det ville være en klok avgjørelse å glemme at det som smaker godt for deg også må smake godt for papegøyen din. Mange matvarer kan bare ikke fordøyes godt av papegøyen og kan føre til en urolig mage-tarmkanal. Det er også mange matvarer som er giftig for noen fugler.

Noen av tingene du bør prøve å unngå å mate fuglen din i store mengder er alt som inneholder store mengder sukker (hvis du uansett har en Lory, er det greit siden det er en fugleart som normalt spiser mye sukker). Sukker har en tendens til å hjelpe veksten av gjær, noe som kan være plagsomt for papegøyen din. En soppinfeksjon er en vanlig sykdom som kan oppstå rundt munnen og mage-tarmkanalen hos fuglen din. Ved å ikke forsyne fuglen din med store mengder sukker vil du derfor redusere sjansen for denne infeksjonen. Til tross for dette, hvis papegøyen din tilfeldigvis får en soppinfeksjon, bør du gå til veterinæren din og følge instruksjonene deres.

Et annet produkt å se opp for melkeproduktene våre, disse er heller ikke gode å mate fuglene dine i store mengder. Melk inneholder også sukker, som er kjent som laktose. Dette er et problem ettersom fugler ikke kan fordøye det og gjør at sukkeret sitter i tarmen der det gjærer, noe som kan føre til et ekkelt tilfelle av diaré.

To produkter til som du aldri bør gi fuglen din er avokado og sjokolade. Det er rapportert om dødsfall på grunn av at denne maten blir matet til ens fugl. Imidlertid har fugleeiere av en eller annen merkelig grunn vært kjent for å mate fuglene sine med avokado og sjokolade uten noen dårlig effekt. Vi er ikke sikre på hvorfor disse to produktene kan påvirke forskjellige fugler så drastisk, men hvordan råd ville være å ikke ta sjansen, jeg mener, vil du virkelig spille russisk rulett med fuglen din?

Leave a Comment