grønne papegøyer

Oppdag Amazonas gule papegøye

Den gule papegøyen i Amazonas har virkelig mange forskjellige utseende; den mest bemerkede er den gule Amazonas som er fra 15 til 17 tommer høy, med et kort høyt, gult hode og en solid kropp. Et trist faktum om denne gule papegøyen er at de er på den truede listen i Mexico og i Mellom-Amerika. Attraktiviteten til gulhodede amasoner fortsetter å øke krypskytingen, og det er grunnen til at de nesten har blitt drevet til utryddelse i naturen. Grunnen til dette er at de er så tiltalende fordi de er et flott kjæledyr og er gode pratere. Taleevnen deres anses å være overgått bare av den afrikanske grå papegøyen og matchet av den gulnakkede papegøyen.

Gulnapet papegøye eller gulnapet Amazon regnes for å være en underart av gulkronet Amazonas. Den er bemerkelsesverdig ved den grønne pannen og kronen og et gult bånd over den nedre nakken. Grunnen til at denne papegøyen er godt likt som kjæledyr er fordi den etterligner lyder, og når de er i fangenskap inkluderer dette mennesker og alt annet de hører, pluss at de har en rampete personlighet. I hekkesesongen er menn kjent for å bite fordi de føler at de forsvarer reiret sitt.

Den gulkronede papegøyen har i gjennomsnitt omtrent samme størrelse som den gule Amazonas-papegøyen halen deres er mer firkantet og har stort sett alle grønne fjær og mørkeblå spisser som er vanskelige å se når de er på en abbor. Mengden gul på papegøyen varierer, noe som er begrenset til kroneregionen, derav navnet. De finnes vanligvis i par eller små flokker, og som med de fleste papegøyer består maten deres av frukt, nøtter og frø og bær. De liker å hekke i hule trær og de legger alt fra 2 -3 egg og inkubasjonstiden er bare ca 26 dager ca seksti dager etter klekking de forlater reiret.

Amazonaspapegøyer som Amazonas med gult hode, Amazonas med gul nakke og gul ansiktspapegøye (som er i tilbakegang eller allerede har forsvunnet i store områder av sitt tidligere utvalg i Brasil, holdes alle som kjæledyr på grunn av deres ekstraordinære taleevner, rampete, og smidighet med føttene. De kan bli opptil femti år gamle og lage svært hengivne kjæledyr. Likevel kan selv godt opplærte papegøyer bli en fiendtlig parringssesong.

Disse gule Amazonas-papegøyene krever mer oppmerksomhet enn våre tamme katter eller hunder. Som innebærer å sørge for at disse fuglene har rikelig med tyggeleker og grener. De liker å tygge ved og bør forsynes med biter av furu- eller granved. De elsker også grener med blader som de drar nytte av næringsstoffene fra å tygge blader og grønn bark. Gode ​​typer grener å tilby inkluderer pil, kaprifol, eukalyptus, palmer, flaskebørste og fruktskog. Disse papegøyene kan være ødeleggende, det er derfor de trenger ikke-ødeleggbare trygge leker også. De ser ikke ut til å ha den nervøse fjærplukkingen som noen arter.

De er veldig aktive fugler de trives i et område som lar dem fly og bevege seg rundt, en voliere er en stor innhegning for å holde fugler og vil bli anbefalt fordi i motsetning til bur, lar volierer fuglen ha et større oppholdsrom hvor de kan fly . De trenger et riktig kosthold som vil bestå av friske grønnsaker og frukt, spirede frø og korn, og annen hel mat som vil holde papegøyen din sunn.

Hvordan gule papegøyer eller en hvilken som helst papegøye for den saks skyld har blitt oppdrettet vil drastisk påvirke personligheten. Papegøyer varierer i temperament, støynivå, snakkeevne, tiltrekning til mennesker og omsorg de trenger. De kan være en glede å ha i livet ditt.

Blant Amazonas papegøyer ved siden av gulhodet, gulnapet, gulkronet finner du også oransjevinget Amazonas og blåfrontet Amazonas, som likeså ofte holdes som kjæledyr. Alle disse fuglene sammen med araer og afrikanske grå er kjent for sine enestående vokale evner.

Leave a Comment