typer papegøyer

Minimer kakaduens støv – 5 ting du kan gjøre for å redusere det

Kakaduer er noen av de vakreste papegøyene som finnes som kjæledyr. Imidlertid kan det hvite vingestøvet som de produserer være skremmende å håndtere. Ingenting vil bli kvitt alt støvet, men her er 5 ting du kan gjøre som drastisk vil redusere mengden du og fuglen blir utsatt for.

Dette pulveret er sunt for fuglen, men for deg betyr det at luften din har potensial for et tonn flere partikler enn den normale fuglen ville produsere. Her er 5 håndterbare måter å holde luften klar og frisk for deg og fuglen din.

Fuglebad — Dette kan gjøres på flere måter. Du kan dugge kjæledyret ditt med fin spray fra en sprayflaske. Eller du kan la en bolle med rent vann være atskilt fra drikkevannet og la fuglen din ta vare på sitt eget bad.

En annen ting som kan være morsomt for deg og fuglen din, er å installere en dusjabbor. Disse er ganske rimelige og kan finnes i mange butikker som har fugleforsyninger.

Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, sørg for at vannet dugger i stedet for en hard bekk. Sett abboren vekk fra vannkilden slik at kjæledyret ditt får velge når det nærmer seg vannet, og kan bruke abboren som et tilfluktssted.

Rengjør ofte — For å holde støv og dander nede med denne typen fugler, er det ingen vei utenom hyppig rengjøring. Og selv med daglig rengjøring er det ingen måte å fjerne alt på, men du kan redusere antallet partikler som er tilgjengelige for å gå i luften og bli inhalert av deg og kakaduen din.

Reduser partikler med vann — Bruk vann til å rengjøre enten du tørker gulvet eller støvtørker. Rengjøring sakte og skånsomt med en våt mopp eller klut gjør at partiklene blir for tunge til å gå ut i luften igjen.

Så i stedet for å røre opp partiklene igjen, kan du virkelig fange dem og vaske dem ut av miljøet ditt. Å redusere antall partikler er det endelige målet.

Vet hvor mye du kan gjøre — Det er virkelig en gave å sørge for det beste miljøet for en fugl. Hvis plassen din lar deg gjøre det for én fugl, anerkjenne det og gi den et helt fantastisk liv.

Selv om det kan virke som om du er raus når du adopterer mange fugler, er det bare sant hvis miljøet deres (og ditt) ikke lider fordi du ikke klarer å holde forholdene sunne.

Filtrer luften — Den beste måten å effektivt fjerne luftbårne partikler og gasser fra luften er å kontinuerlig filtrere luften. Siden sammensetningen av partikler er forskjellig fra gasser, må filtrene i en luftrenser være i stand til å eliminere begge typer.

For partikler er den mest effektive typen filter et høyeffektivt partikkelfangende (eller HEPA) filter. Det kan eliminere luftbårne partikler som er 3 mikron eller større i størrelse.

Fordelen for deg er at av hver 10 000 luftbårne partikler vil det eliminere 99 997 av dem med 99,97 % effektivitet. Selv om ingenting vil ta ut alle partiklene, kommer dette ganske nært.

For gassformige forurensninger er karbon den beste typen filter. Velkjent for sin evne til å fjerne gassformige forurensninger, er den svært effektiv til å fjerne lukt, gasser og skadelige kjemikalier som kan ha så alvorlige helseeffekter på fugler.

Et karbondukfilter i en enhet er det beste fra begge verdener fordi det kan fjerne gassformige irriterende stoffer fordi det er karbonbasert og partikler fordi det er vevd som en klut.

Å ta disse 5 trinnene vil holde deg lykkeligere med måten fuglerommet og hjemmet ditt ser ut og sunnere fordi det er mindre i luften som kan forårsake potensielle helseproblemer for deg og fuglen din.

Leave a Comment