grønne papegøyer

Lovebirds – Vi er mer enn bare venner

Hvis vi ser to personer ute i offentligheten og de ser ut til å være kjærlige, som å holde hender eller til og med kysse, er det vanligvis et begrep vi bruker for å beskrive oppførselen deres. Begrepet vi bruker er dvergpapegøyer, fordi de ser ut til å være forelsket. Men disse menneskene er virkelig imitatorer, fordi de ekte dvergpapegøyene er fugler. En dvergpapegøye er en type papegøye. Navnet deres kommer fra det faktum at de er veldig omgjengelige og kjærlige. Når de knytter bånd til sin ektefelle, varer det vanligvis hele livet. Selv om det er mulig å ha bare én, er det best å holde fuglene i par.

Dvergpapegøyen er kort og tettsittende. Det regnes for å være en av de minste papegøyene i verden. Selv om mange dvergpapegøyer er grønne, kan de komme i mange farger. Gjennomsnittlig levetid for en dvergpapegøye kan være hvor som helst mellom 10 og 15 år. Det er 9 forskjellige arter, så hvordan kan vi vite forskjellen? De kan identifiseres ved sine farger og markeringer; hver art har sitt eget unike fargevalg.

Lovebirds var i utgangspunktet ukjent frem til 1600-tallet. Noen europeere som reiste rundt i Afrika, så fuglene og bestemte seg for å skrive om dem. De første dvergpapegøyene ble importert til Europa på 1800-tallet, men på 1900-tallet ble mange importert til både Europa og USA.

Dvergpapegøyen finnes i Afrika og på Madagaskar. Den foretrekker et tørt og åpent område. Dvergpapegøyen kan legge mellom 3 til 6 egg om gangen og det tar vanligvis omtrent 22 dager før eggene klekkes. Fugleungene forlater vanligvis reiret innen 5 uker etter at de er født. Når de er i naturen, liker dvergpapegøyer å leve i små flokker. Kostholdet deres består av gress, frø, frukt og grønnsaker.

Lovebirds er populære kjæledyr. Å avle dvergpapegøyer er en stor bedrift. Selv om noen eiere kan ha dvergpapegøyer fra naturen, kjøpes de fleste gjennom oppdrettere. Dværgpapegøyene som kommer fra oppdretterne er tammere og bør nok tilpasse seg sitt nye miljø, lettere enn dvergpapegøyer fra naturen. Kjæledyrseiere må være sikre på at de vil ha dvergpapegøyer som kjæledyr. Hvis eierne bare vil ha én fugl, må de vite at en dvergpapegøye krever mye oppmerksomhet og interaksjon. Det er derfor det foreslås at dvergpapegøyer holdes i par, slik at de kan holde hverandre med selskap. Lovebirds, akkurat som mennesker, kommer noen ganger ikke overens. Eiere må sørge for at fuglene deres er kompatible, for hvis de ikke er det, vil de kjempe.

Lovebirden er en av de eksotiske fuglene som har vært i stand til å tilpasse seg domestisering mye lettere enn de fleste andre skapninger fra fremmede land. De lager flotte kjæledyr, så lenge eierne forstår alt som er involvert med å eie dem. Kanskje er det deres sosiale evner eller kvitringen som gjør dvergpapegøyen til et så ettertraktet kjæledyr. Folk elsker å ha noe fremmed og eksotisk for å live opp hjemmene sine og vise frem til naboene. Lovebirds har skapt en stor og lojal tilhengerskare i dyreeiernes verden.

Leave a Comment