papegøyer som snakker

Lære og trene Sun Conures – 5 tips om trening Sun Conures to Talk

Hvis du noen gang har hatt privilegiet av å eie en solkonurpapegøye, så vet du allerede gleden disse vakre små fuglene kan bringe til husholdningen. De overvelder oss med sin varme og vennlige oppførsel mens de fascinerer oss med sine naturlig vakre farger. Hva mer kan vi be om av disse kosete små vennene?

Vel, for det første må du huske at solconure tilhører papegøyefamilien, og hvis du noen gang har lurt på hvor vanskelig undervisning og trening av solconure kan være, husk alltid at de samme reglene for trening av papegøyer gjelder for trening av solconurer.

Det er en liten vanskelighetsgrad at solkonurepapegøyer ikke er like pratsomme som en amazonpapegøye, men likevel er undervisning og trening av solkonurer definitivt verdt vår tid og innsats. Jeg har oppdaget 5 tips om hvordan du lærer og trener solsoller til å snakke som helt sikkert vil gjøre livet ditt enklere.

Første tips:

Bruk en primitiv mikrofon på datamaskinen din, ta opp deg selv ved å gjenta enkle søte fraser som; hei, pen fugl, hvordan har du det, farvel osv. og brenne lydsporet på en CD. La CD-en spille i hjemmestereoanlegget ditt i repetisjonsmodus i løpet av dagen mens du er på jobb, slik at sun conure-fuglen kan lytte til de gjentatte ordene gjennom hele dagen. Om omtrent en uke vil han si disse setningene til deg.

Andre tips:

Hvis det første tipset fungerer som en sjarm (og det har aldri sviktet i mine dedikerte år med undervisning og trening av solkonurer), sørg for å rose solkonurpapegøyen din ved å gi ham en liten godbit som et gresskarfrø eller et stykke frukt hver gang han gjentar en setning.

Tredje tips:

Tren din conure til å snakke i små 5 minutters økter gjennom uken. Sun conures er sarte fugler og du ønsker ikke å frustrere dem eller stresse dem. Bare ta 5 minutter av dagen din og gjenta noen setninger til solkonuren din, hver gang han gjentar det på cue, ros ham med en godbit og glad jubel.

Fjerde tips:

Slå aldri solsnoepegøyen din eller spray den med vann hvis han ikke lærer så raskt som forventet. Å lære og trene sun conures to talk krever tålmodighet. Hvis sun conure papegøyen din ikke samarbeider, ikke slå ham eller straff ham. Avslutt heller treningsøkten og prøv igjen senere på dagen eller dagen etter.

Femte tips:

Prøv å få dem til å relatere en bestemt setning med en handling. Hvis du mater solen din på et bestemt tidspunkt på dagen hver dag, og du tilfeldigvis sier ordene lunsjtid hver gang du mater dem, vil de assosiere denne setningen med sulten deres og vil bevisst si disse ordene når det er tid for lunsj.

Hvis du virkelig er dedikert til å undervise og trene solkonurer, vil du finne at disse 5 tipsene vil hjelpe deg med å få kjæledyrets solkonurpapegøye til å snakke på kort tid. Jeg foreslår at du starter med å ta en kort 5-minutters treningsøkt med din solkonurepapegøye i dag ved å bruke et enkelt ord som f.eks Hallo eller navnet.

Følg resten av tipsene i ca. 2 uker, og hvis det praktiseres riktig, vil du se en enorm forbedring i sunconurens talevokabular.

Folk, visste du at 75 % av eierne av sun conure papegøyer aldri har hørt dem snakke et eneste ord eller en setning? Studier viser at de fleste eiere av sun conure papegøyer ikke engang er klar over at deres conure kan trenes til å snakke eller utføre triks. Finn ut hvordan du kan gjøre begge deler!

Lær hemmelighetene til å lære og trene solsoller her.

Leave a Comment