papegøyer som snakker

Kjæledyrparakitter og deres ville fettere

Budgie-parakitter kan lage fantastiske kjæledyr hvis du vet hvordan du holder dem glade. Mange mennesker antar at alt de trenger å gjøre for å holde kjæledyrparakitten glad, er å gi den mat, vann og et rent bur å leve i. Det er dessverre ikke tilfelle. Parakitter har en rekke spesielle behov som best kan forstås ved å ta en titt på hvordan ville parakitter oppfører seg i hjemlandet Australia.

Parakitter utviklet seg for livet i den store australske utmarken. Livet i dette tørre ørkenlignende landskapet er ikke lett. Temperaturene kan nå godt over 100°F, maten er knapp, stillestående vann kan være svært vanskelig å finne, og rovdyr lurer både i himmelen og i krattskogen. For å hjelpe til med å håndtere disse tøffe forholdene, har parakitter utviklet noen unike tilpasninger.

Mat og vann

De fleste store papegøyer trenger tilgang til et stort utvalg av nøtter, frukt og grønnsaker for å være sunne. Disse tingene er ikke lett tilgjengelige for parakitten. På grunn av dette har parakitten krympet i størrelse sammenlignet med andre papegøyer og lever nesten utelukkende av gressfrø. Gress er en pålitelig kilde til mat i Outback fordi de kan vokse selv med svært lite vann.

Selv om parakitter hovedsakelig lever av gressfrø, er det viktig å merke seg at de lever av over 20 forskjellige typer gress. Denne varianten hjelper dem med å få alle næringsstoffene de trenger. Det er viktig at du forsyner kjæledyrparakitten din med et stort utvalg av frø samt formulerte pellets for å holde kjæledyret ditt sunt.

Parakittkropper har blitt strømlinjeformet for å bevare vann. Hvis luftfuktigheten er høy og temperaturene er kjølige, kan de gå uten å drikke i over en uke og viser knapt tegn til tretthet. Hvis du eller jeg skulle prøve dette, ville vi dø innen bare noen få dager.

Fordi parakitter drikker så lite, er det viktig at du holder fuglens vannskål ren og frisk ved å bytte ut vannet hver dag i stedet for å bare vente på at fuglen skal drikke alt og så fylle det på nytt. Hvis du lar vannet stå i flere dager, kan det vokse bakterier som kan drepe papegøyen din.

Flyevne

Parakitter er ikke bygget for langdistanseflyging. I stedet gleder de seg over kraftige flyvninger over korte avstander. En parakitt kan ta av nesten umiddelbart hvis han tror at livet hans er i fare og hans utrolige manøvrerbarhet gjør ham nesten umulig å fange, selv for snikende og smidige rovdyr som vandrefalken. Selv om parakitter vanligvis bare flyr i korte støt, er de nomadiske (de blir aldri på samme sted veldig lenge) og i løpet av bare én dag kan de ende opp med å tilbakelegge mer enn 10 mil i jakten på mat.

Parakitten din trenger tid utenfor buret hver dag for å fly rundt i huset, klatre på ting og utforske litt for å få vrikkene ut.

Sørg for at parakittburet du kjøper er stort nok til at fuglen din kan fly inn uten å ha vingene på veggene når han blir opphisset eller redd. Det minste buret for en enkelt fugl bør ikke være mindre enn 2 fot langt. Sørg også for at fuglen din har leker å klatre på og tygge opp for å få litt mosjon.

Parakittflokker

Parakitter er flokkfugler som aldri sees alene med mindre de er syke eller har gått seg vill fra klanen. Parakittflokker kan være så små 5 til 10 fugler eller større enn 10 000! Flokker krymper og vokser avhengig av tilgjengeligheten av mat. Når tidene blir tøffe, vil store grupper bryte seg inn i mindre flokker for å unngå å slåss om gressflekker når de søker.

Flokken gir parakitter sikkerhet mot rovdyr samt et sted å få venner og finne en make. Fordi parakitter er slike sosiale dyr, vil fuglen din trenge flere timers oppmerksomhet fra deg hver dag med mindre du har flere parakitter for å holde hverandre med selskap. En ensom parakitt er en trist og skremt parakitt.

Parakitter er paranoide

Parakittens australske navn er “Budgerigar” som betyr “Little Snack”. Disse stakkars uskyldige skapningene finnes på middagsmenyen til nesten alle kjøttspisende dyr i Outback. På grunn av dette er de fryktelig redde for nesten alt som beveger seg, inkludert mennesker.

Det er viktig at du nøye gjør deg fortjent til parakittene dine før du prøver å håndtere fuglen din. Slå aldri parakitten din når han gjør noe galt, og la aldri fuglen din være alene med en hund eller katt.

Nå som du vet litt mer om ville parakitter, håper jeg du vil være i stand til å få kjæledyrparakitten til å føle seg litt mer hjemme i familien din. Lykke til!

Leave a Comment