Hvilken papegøye passer best hjemme?

Kjæledyrfugler som barn elsker

PARAKETTER er en stor moro for barna dine, spesielt de yngre. De trenger aktivitetstid for å leke seg ut av burene, noe som gjør dem til perfekte kjæledyrfugler for små barn. Disse fargerike fuglene er små og de trenger ikke mye stell. De kan til og med bli opplært til å snakke. De er fantastiske følgesvenner og kan skape gode relasjoner med små barn. Hvis du vil ha en venn til barna dine, kjøp en Parakeet. Hvorfor tror du de kalles undulater – de er ikke dyre, det er derfor dette er enda en grunn for deg til å velge dem. De er ikke veldig høylytte, lever omtrent 15 år og krever ikke spesiell mat, bare ferske grønnsaker som du kan kjøpes hos enhver grønnsakshandler.

FINCHER lever ca 7 eller 8 år, de er ikke veldig rotete fugler og de krever ikke mye interaksjon. Med deres myke kvitring og skravling gir de deg mange morsomme og hyggelige øyeblikk med sin beroligende “musikk”. De er vakre og fascinerende å se på. De foretrekker fugleselskap, så hvis du velger en fink, bør du kjøpe et par finker. Vær oppmerksom på at du ikke skal ta ut finker fra buret. Så du bør kjøpe et stort bur til dem fordi de liker å fly rundt. Hvis barnet ditt drømmer om fysisk interaksjon med en fugl, velg en annen.

KANARIER er også flotte kjæledyr for barna dine. De er fra finkefamilien og har et bredt utvalg av farger. De trenger ikke en fuglekamerat fordi de ikke er like omgjengelige som andre medlemmer av finkefamilien. De lever fra 10 til 15 år. Hannene synger vakkert, noe som er veldig avslappende for mennesker. Kanarifugler krever ikke mye oppmerksomhet. De er perfekte for en førstegangseier.

COCKATIELS som de er store fugler er perfekte for eldre barn som liker interaksjon med kjæledyr. De er interessante fordi de kan læres å snakke, gjøre morsomme triks eller fløyte. De trenger mer tid å samhandle med enn andre mindre fugler, og de liker å være ute av fugleburet. De krever også stor plass i buret for øvelser, så det bør være sitteplasser og leker i buret å leke med. De fleste av disse fuglene lever omtrent 30 år.

DIAMANTDUER er små fugler og de trenger selskap av andre duer og krever mye plass. De er enkle og pene, og du trenger ikke å bruke mye tid med dem. Det bør være noen abbor i buret, da de foretrekker å ligge eller ligge på høye, flate overflater. De lever fra 12 til 15 år.

FERSKEBRUGLER er høye bare 6 ½ tommer og lever 20 år. De er i stand til å lære noen få triks. De er veldig energiske og fargerike. De bråker ikke så mye som større papegøyer. Men de kan også bli territorielle og beskyttende. De krever massevis av leker, sitteplasser og et lekegym. Du bør skifte vann en gang om dagen og rengjøre buret.

SPECTACLED PARROTLETS er små 5 tommers fugler, veldig energiske og egnede kjæledyr for tenåringer. De trenger mye plass til å leke med lekene sine, skifte vann en gang om dagen og rengjøring av bur. De krever også tid til personlig interaksjon og aktivitet. Disse nysgjerrige og til og med spreke små skapningene er ikke billige og lever 20 eller flere år og trenger mer mat enn andre fugler.

NOEN ANDRE TING Å VURDERE

Først må du finne ut hvor modent barnet ditt er. Generelt er barn under 7-8 år ikke forberedt på å passe på et kjæledyr, selvfølgelig er det noen unntak når noen barn oppfører seg mer ansvarlig enn sine samtidige. Se først hvordan barnet ditt og en fugl vil føle seg og samhandle sammen, så besøk en oppdretter eller en dyrebutikk. Legg merke til hvor lenge barnets oppmerksomhet vil beholdes av fuglen og om han eller hun reagerer dårlig hvis det for eksempel blir bitt. Ellers vil pleie av kjæledyrfugler være ditt ansvar. Du må være sikker på at barnet ditt er konsekvent i å ta vare på fuglene ettersom de trenger daglig oppmerksomhet og sosial interaksjon. Minn barnet ditt på hva hans ansvar vil være: rengjøring av buret, daglig skifte av vann, fôring og så videre. Barn lover vanligvis å gjøre det, men glemmer det ofte, så du må minne dem på å holde ord med mindre du eller kjæledyret ditt vil lide.

Hva med støyen? Noen av fuglene liker å synge og skravle hele dagen. Selvfølgelig er det noen typer fugler som er roligere, men selv de har en tendens til å være mer vokale hvis de bor i hjem med barn, kanskje fordi de reagerer på barnas stemmer. Hvis volumet er et problem, må du velge de som er mindre støyende.

Barn innser ofte ikke at fugler er skjøre, og de kan lett skade eller drepe kjæledyret når de klemmer det eller beveger seg uforsiktig. Risikoen er større hvis fuglen er liten. Med større fugler er det en annen risiko – barnet kan bli bitt eller skremt av dem. Barna dine må være klar over denne risikoen og være veldig forsiktige så de ikke blir skadet for å holde fuglene langt unna ansiktene deres.

Vi håper at alt dette har hjulpet deg til å avgjøre om kjæledyrfuglen er bra for deg og barnet ditt eller å prøve et annet kjæledyr.

Leave a Comment