typer papegøyer

Kan dvergpapegøyer og undulater leve sammen?

Mange fugleholdere som har én fugleart ønsker å beholde noen andre arter sammen med sine eksisterende fugler. Hver fugleart har sin egen sjarm. På grunn av begrensningene til overflødige bur ønsker de å holde flere fuglearter sammen i et enkelt bur. Så mange tenker hva om de kan sette nye fugler i samme bur med andre fugler og fortsatt ikke får noen problemer.

Mange mennesker som for tiden har noen undulater ønsker også å holde noen dvergpapegøyer i samme bur. De har et spørsmål i tankene, “Kan jeg holde mine undulat og dvergpapegøyer sammen? “Kan dvergpapegøyer og undulater leve sammen i samme bur uten å ha noen problemer”?. Svaret på dette spørsmålet er; Dvergpapegøyer og undulater kan ikke leve sammen.

Lovebirds er litt større enn undulater, men de har veldig sterke nebb. Den kan bli aggressiv mot alle andre fuglearter hvis de settes sammen i samme bur. Undulater har mindre nebb og de kan ikke forsvare seg hvis en dvergpapegøye blir aggressiv mot dem. Lovebirds kan kutte undulats føtter eller få dem alvorlig skadet hvis du setter en undulat i buret til en dvergpapegøye eller omvendt.

Lovebirds som navnet antyder, er kjærlige fugler, men bare i den grad de holdes sammen med dvergpapegøyer. Jeg har ikke sett noen problemer med at dvergpapegøyer bor i en koloni sammen. Uansett hvor mange par du holder sammen i et hekkekolonioppsett, vil du ikke se noen dvergpapegøye som har skadet noen annen dvergpapegøye. De lever fredelig sammen med andre dvergpapegøyer i samme bur eller koloni.

Til tross for deres gode rykte med andre dvergpapegøyer, kan de ikke tolerere noen andre fuglearter i buret deres. En venn av meg hadde en koloni med dvergpapegøyer; En dag kjøpte han noen finker og satte dem i det samme buret der dvergpapegøyer bodde. Neste dag så han at alle finkene hans hadde føttene skadet av dvergpapegøyer, og han måtte skille dem umiddelbart uten ytterligere forsinkelser.

Lovebirds kan ikke leve bare med mindre fuglearter, men også med andre større papegøyer som Cockatiels. De kan alvorlig skade Cockatiels og andre større fuglearter med sine sterke nebb. De bruker nebbet til å kutte alt inne i burene. De kan kutte hele trebur og kan fly avgårde på svært kort tid. På samme måte kan de kutte tærne til andre fugler hvis de holdes sammen i samme bur.

Så det er lurt å ikke holde noen andre fuglearter i samme bur der dvergpapegøyer lever. Unge dvergpapegøyer og undulater hvis de dyrkes sammen kan noen ganger være trygge å ha i samme bur, men det er fortsatt en risiko for undulatene dine. Lovebirds er veldig territorielle og de vil forsvare territoriet sitt spesielt i hekkesesongen og kan forårsake alvorlige skader på undulatene.

Selv om du har en håndtemmet dvergpapegøye og en undulat, kan du ikke la dem leke samtidig uten din tilsyn. Du vet kanskje ikke når dvergpapegøyen blir aggressiv og gjør skaden på den lille undulaten din. Det er bedre å arrangere separate leketider for dvergpapegøyer og undulater for å gjøre det trygt for undulatene dine. Så det er lurt å holde disse fuglene adskilt fordi dvergpapegøyer og undulater ikke kan leve sammen.

Leave a Comment