papegøyer som snakker

Hvorfor papegøyer slutter å snakke

Hvorfor papegøyer slutter å snakke er ikke alltid problemet. Noen lengter etter at papegøyene deres skal slutte å snakke, rett og slett fordi de snakker ustanselig når de først har lært noen fraser. Papegøyer er veldig omgjengelige, og ønsker å kommunisere med andre medlemmer av «flokken» deres – som betyr menneskene de bor sammen med. Så en snakkende papegøye er nok mer vanlig.

Det er imidlertid tider når papegøyer slutter å snakke, og da vil den bekymrede eieren vite hvorfor de sluttet.

Grunner til at papegøyer slutter å snakke

Det er flere grunner til at papegøyer slutter å snakke. Vi kan ikke gi en fullstendig liste her, men ett av følgende kan gjelde for din papegøye.

1. Noen snakkende papegøyer blir stille i noen dager når de kommer i et nytt hjem. De tilpasser seg endringen. De befinner seg plutselig med en ny «flokk» i et nytt miljø. Selv en papegøye som tidligere snakket vil ta tid å ordne opp i tankene før den føler seg komfortabel.

2. Noen ganger slutter småpratende papegøyer å snakke når de føler seg syke. Hvis papegøyen din har snakket regelmessig, og stopper uten noen åpenbar grunn, bør du vurdere helseproblemer. Du må kanskje ta det til en fugleveterinær.

3. Snakende papegøyer vil “tutte” og slutte å snakke når de er misfornøyde med en endring du har gjort. Det kan være du har flyttet møblene i rommet hvor papegøyen tilbringer mesteparten av tiden sin. Kanskje du har på deg en klesplagg papegøyen ikke liker.

4. En annen grunn til at papegøyer slutter å snakke, er introduksjonen av et nytt familiemedlem, enten et menneske eller et annet kjæledyr. Papegøyen må jobbe seg gjennom endringen, og slutter å snakke mens den justerer.

5. Noen ganger har en papegøye blitt skremt, kanskje av et byttedyr og trekker seg fra å snakke. Dyret kan være ute, men synlig fra papegøyens bur.

6. Til slutt kan papegøyen din slutte å snakke hvis den kjeder seg med sin egen skravling, og hører få ord fra deg. Husk at papegøyen din bruker menneskelig tale for å kommunisere med deg. Det er i et “fremmed” land, borte fra de som snakker språket, og prøver å lære språket ditt for å kommunisere.

Hva du skal gjøre når papegøyer slutter å snakke

Det er flere ting du kan gjøre for å oppmuntre en snakkende papegøye som har bestemt seg for ikke å snakke.

Hvis papegøyen din har blitt plassert i nye omgivelser, gjør den så komfortabel som mulig. Gi den tid til å tilpasse seg, men snakk forsiktig og ofte til den mens den tilpasser seg. Så snart den bestemmer seg for at de nye omgivelsene er trygge, vil den sannsynligvis begynne å snakke igjen.

Hvis du mistenker at papegøyens plutselige stillhet er et tidlig tegn på sykdom, se på øynene og fjærene. Hvis du oppdager sløvhet i noen av dem, må du kanskje få en fugleveterinær til å sjekke papegøyen din.

Noen ganger er svaret så enkelt som å finne en endring du har gjort de siste dagene eller ukene. Flyttet du en vase som pleide å reflektere lyset? Flyttet du buret til papegøyen noen meter på en eller annen måte? Prøv å huske hva som kan ha endret seg og sett det tilbake slik det var. Din stille papegøye kan raskt si ifra for å takke deg.

Se etter rovdyr, selv om du vet at de ikke kan nå papegøyen. En stor, rovfugl som flyr forbi vinduet, eller sitter i et tre utenfor kan være grunnen til at papegøyen din har tatt en pause fra å snakke.

Den beste løsningen for å hjelpe en snakkende papegøye med å finne tungen sin er å bruke mer tid på å snakke med og rundt fuglen. Ta den med inn i andre rom der du og familien er så det vil føles som å være en del av samtalen.

Snakk med fuglen din like mye som du ville snakket med et familiemedlem eller en veldig god venn, og om ikke lenge bør den begynne å snakke igjen.

Leave a Comment