Hvilken papegøye passer best hjemme?

Hvorfor nyser papegøyer?

Papegøyer har svært følsomme luftveier og nyser i likhet med mennesker når noe “kommer opp i nesen” eller serer, i deres tilfelle!

Det er mange forskjellige grunner til at fuglen din kan nyse, og jeg vil liste opp noen av de mer vanlige nedenfor sammen med mulige rettsmidler.

Kunstige dufter:

Luftfriskere er svært farlige for fugler på grunn av deres følsomhet. Disse bør unngås for enhver pris. Duftlys kan også forårsake luftveisproblemer og nysing. Prøv heller å parfyme hjemmet ditt med noen friske blomster, mynteblader eller en liten klatt essensielle oljer på en bomullspute bak en radiator. Jeg personlig lager min egen “freshener” ved å legge duftende blomsterblader som rose- og mynteblader i litt destillert vann og spraye det på gardinene mine.*ADVARSEL* Kan tiltrekke papegøye til gardiner LOL

Furry dyrehår:

Akkurat som mennesker, kan fugler finne kjæledyrshår ubehagelig, og hvis det når høye nivåer, vil nysingen begynne! Støvsug så ofte du kan.

En endring i sesongen:

Vått til tørt, tørt til vått …. fuglenes nesebor kan bli påvirket av enten! Ved årsskiftet er det ganske normalt å finne fuglen din med en spiker oppe, det klør i neseboret! Hvis været er varmt og luften er tørr, prøv å ta ham med deg inn på badet mens du bader eller dusjer for å gi ham litt fuktighet. Regelmessige bad vil også hjelpe. Det samme gjelder omvendt og en avfukter kan gjøre underverker!

Støv:

Igjen, støv kommer rett opp i fuglene dine hvis de er følsomme! Fugler lager også sitt eget støv, spesielt fugler som den afrikanske grå. Når fuglen din ryker, vil slirene som inneholder de nye fjærene hans gå i oppløsning og forårsake støv kontinuerlig. Støvsug og støv så ofte du kan, luft hjemmet ditt og tørk raskt over fugleburet daglig med en fuktig klut for å lindre dette. Luftrensere kan kjøpes for å filtrere luften.

Som jeg har sagt, det er mange årsaker til nysing og det er bare du som kan være observant i ditt hjem for å komme til kilden!

Hvis det ikke er noe åpenbart og fuglen din er oppblåst, mister balansen, har uvanlig avføring, neseutslipp eller ikke spiser eller drikker, må du umiddelbart få ham til en fugleveterinær.

Det er verdt å huske på at vi alle nyser og så lenge fuglen din er helt normal på alle andre måter, bør dette gå over like fort som den kom på! Det er også normalt å finne at fuglen din slipper ut en liten mengde KLART væske fra tid til annen under et nys, det er heller ikke noe å bekymre seg for!

Leave a Comment