grønne papegøyer

Hvorfor er noen papegøyer røde?

Rødt har lenge vært kjent som fargen kjærlighet. Det betyr også kjærlighet og lidenskap, men også fare. Folk forbinder rødfargen med kjærlighet, Valentines, fare, lyst, fart, styrke, vold, sinne, nødutgangsskilt, stoppskilt og blod. Dens vanlige egenskaper er styrke, kraft, makt, kontroll og lederskap. Stimulering, varme, spenning, god helse, fysisk energi, kjærlighet, sex, lidenskap, mot og beskyttelse er også forbundet med denne sterke fargen. Men hos kjæledyrfugler, spesielt hos papegøyer – å være rød er en helt annen historie.

Det røde i papegøyer

Når det gjelder farger i papegøyer, er det vanligste grønt. Men visste du at det ikke er noe pigment eller skjær av grønt i papegøyenes fjær? Ifølge eksperter, selv om papegøyer ser grønne ut, er de eneste pigmentene som finnes i papegøyenes fjær røde og gule.

Røde papegøyer blir populære preferanser for kjæledyrpapegøyer fordi de utstråler mystisk skjønnhet. Men visste du at noen papegøyer er røde på grunn av deres melaninkjemi og fjærstruktur?

Studier viser at noen papegøyer er røde på grunn av Tyndall-effekten. Under Tyndall-effekten spres lyset, og reflekteres dermed av fjærstrukturen. Denne prosessen resulterer også i en illusjon av en rekke farger.

En annen grunn til at noen papegøyer er røde, er fordi bestemte typer av denne fuglen har pigmenter i fjærene kalt psittacin eller karotenoider – de som gir gulrøtter og gul squash deres respektive farger. Disse er vanligvis påvirket av visse miljøfaktorer og elementer som matinntak eller kosthold.

Eksperter fant ut at røde papegøyer dukker opp fordi fargene på næringselementene i maten de tar er intensivert. Selv om mat vanligvis ikke påvirker fargen til en papegøye, er den ganske betydelig i prosessen fordi god mat vil føre til god helse som vises i glansen til en papegøyes fjær.

Siden fjær er papegøyens – generelt fuglenes – mest karakteristiske kjennetegn, utføres pågående studier om fargen på papegøyer over hele verden. De fleste av disse studiene har funnet ut at en papegøyes farge kan bety flere ting som selvsikkerhet og andre atferdsmessige kontekster.

Den mest populære røde papegøyen i kjæledyrhandel i dag er rødbrystet Senegal. Selv om den har en moderat snakkeevne, kjøper mange papegøyeentusiaster denne røde papegøyen fordi de er lekne og uavhengige. Rødbrystede senegaler er alltid klatrende, tyggende og leker med lekene sine blant favorittutvalget av papegøyekjæledyr fordi de har en vennlig natur og deres evne til å lære og utføre triks. Siden de skaper svært lite støy, er denne røde papegøyen egnet som en familiedyrfugl spesielt for de som bor i byleiligheter. Selv om den har en vennlig natur, bør denne røde papegøyen håndteres og trenes regelmessig slik at de forblir temmet.

Leave a Comment