grønne papegøyer

Hvordan mine kjæledyr-cockatiels hjalp min depresjon

Jeg har lidd av depresjon siden jeg var liten jente i overgangsalderen. Dessverre ble jeg født med dette og trenger å behandle det medisinsk med antidepressiva på daglig basis. Men det er mer å behandle depresjon enn bare piller. Pillene kan bare gjøre så mye. De kan sette meg i balanse. Men jeg trengte mer. Jeg bodde alene og trengte en eller annen form for selskap.

Jeg ønsket ikke å bli involvert med en annen person. Jeg har hatt nok dårlige forhold. Jeg har alltid elsket dyr, og noen foreslo at jeg skulle få meg en fugl. Jeg dro til dyrebutikken ganske ofte for å se på kjæledyrfuglene. Det var parakitter, kakaduer, kakaduer, finker og mer. Jeg hadde ikke mye penger, så jeg begynte med en grønn og gul parakitt, Buddy, og så fikk jeg en venn til parakitten min som var en naturlig grå cockatiel, Baby. Jeg kunne ikke noe om kjæledyrfugler heller. Jeg hadde mye å lære. Så jeg kjøpte en håndbok for parakitt og håndbok for cockatiel.

Jeg ble forelsket i Buddy and Baby. Det var som jul hver morgen (og er fortsatt som jul hver morgen), da jeg tok teppet av fugleburene mine for å hilse på Buddy og Baby.. De utstrålte noe så spesielt og gjorde alt så lyst. Når jeg følte meg dårlig, trengte jeg bare å se på fuglene mine, klappe dem og snakke med dem. De fikk meg til å føle meg mindre deprimert.

Jeg skjønte ikke hvor intelligente parakitter og cockatiels var. De er veldig emosjonelle dyr. Jeg var elendig til å lære fugler å snakke. Selv om fuglene mine ikke kunne snakke, kunne jeg finne ut hva de ville ved å se på kroppsspråket deres og lytte til fuglelydene deres. Jeg renset burene deres daglig og studerte mer om ernæring for fuglene mine. Det tok meg mange år med å lese Bird Talk Magazine for å vite om hva fugler trenger ernæring. Hver art kan kreve forskjellig mat.

Etter 8 år gikk parakitten min, Buddy, bort, og Baby og jeg var knust. Baby gråt til og med. Han gråt ikke tårer, men du kunne definitivt se på tonen i gråtene hans at han savnet Buddy. Buddy var som en far for Baby. Buddy pleide å mate ham på daglig basis ved å gi babyen opp litt mat. Å gi opp mat til en person eller en annen fugl, er et tegn på kjærlighet og hengivenhet. Baby og jeg delte sorgen over å savne Buddy.

En måned eller så senere gikk jeg for å kjøpe en annen cockatiel, Beenie, for å holde oss med selskap. Beenie var bare 4 måneder gammel. Han var fortsatt en baby, men gammel nok til å ta med hjem. Han er en vakker pied cockatiel. Han har hvite og grå fargeflekker over seg. Fargen hans ser ut som en pinto-hest. Beenie har mer hvitt og gult på hodet enn Baby har. Baby dyttet Beenie mye rundt, men ble sakte men sikkert vant til ham. De begynte å dele det samme buret etter en stund. Men de liker begge å ha sitt eget bur og plass også.

Jeg liker best å klappe fuglene mine. De har hver sin måte å bli klappet på. Baby liker å bli klappet på hodet og kinnene når han sitter på buret sitt eller på fanget mitt. Og Beenie liker bare å bli klappet når han er på høyre skulder. Jeg holder hånden min opp mot hodet hans og Beenie flytter hodet rundt til de stedene han vil ha mest skrapet og klappet. Fuglene mine er så myke og varme å ta på. Jeg elsker å gjøre dette veldig mye.

Å kunne dele dagene og følelsene dine med noen andre er så spesielt. Dette hjelper virkelig å slå depresjonen min. Spesielt med mine 2 fugler som gir meg så mye ubetinget kjærlighet. Hver morgen er lys når jeg tar av teppet som dekker buret deres om natten, og jeg ser på de vakre fuglene mine mens de kvitrer til meg. Jeg gleder meg til å rydde buret deres og tilbringe tid med dem på daglig basis.

Leave a Comment