Hvilken papegøye passer best hjemme?

Hvordan bygge og landskap en voliere

Tips for å bygge din egen voliere

Hvis du vil ha en voliere, må du vite at det er en spesiell måte å bygge og anlegge volieren på i henhold til hva slags fugler du ønsker å holde. Her er litt nyttig informasjon om det samme.

Først av alt, hva er en voliere? En voliere er et veldig stort fuglebur. Faktisk er en voliere ikke engang et bur, men et helt rom hvor du kan holde fugler. Du må huske at fugler er flyvedyr, så de trenger et sted å sitte og mye plass å fly rundt. Samtidig vil du ikke at de skal fly bort.

Bygge en voliere

Før du kan anlegge en voliere og holde fugler i volieren, må du bygge en, og den må bygges riktig. Å bygge en voliere trenger ikke nødvendigvis å være en veldig vanskelig oppgave. Tingene du trenger for å bygge en voliere og hvordan du bygger den er oppført nedenfor.

1. Behandlede furustokker kan brukes til å bygge den grunnleggende strukturen til volieren. Størrelsen på volieren må være minst tolv fot ganger tolv fot og syv fot høy. Denne typen voliere kan brukes til å huse alle slags forskjellige eksotiske fugler. For å ha denne volieren ute, må du imidlertid også ta hensyn til klimaet ditt.

For eksempel, hvis du bor i det varmere klimaet i USA, som Florida eller Desert Southwest, kan du beholde mer eksotiske fugler som undulatparakitter som er bedre kjent som undulater. Du kan også holde papegøyer og andre eksotiske fugler av lignende. I de nordlige klimaene bør en voliere bygges som et ekstra rom siden tropiske fugler ikke kan takle kaldt klima. Denne typen voliere kan også huse større eksotiske fugler, for eksempel påfugler.

2. Kyllingetråd eller glass til sidene. I de varmere klimaene kan du bare bruke hønsenetting for å omslutte volieren. I kaldere klima bør glass legges til. Du må ha glasspaneler som du kan fjerne i sommermånedene.

Det er andre ting du kan kjøpe hos din lokale jernvarehandel for å feste hønsenetting og glasspaneler.

Landskapsarbeid av volieren er noe som er forskjellig fra et generelt landskapsprosjekt. Avhengig av størrelsen på volieren din, er det flere forskjellige måter du kan anlegge volieren på. Hvis du bygger en voliere for å avle opp undulater, må du huske på at undulat liker å tygge ting. Dette betyr at undulater vil ødelegge mange bladplanter.

Videre må du sørge for at potteplantene du kjøper til volieren ikke er giftige for fuglene. Til abbor bør du finne store stykker drivved. Drivvedbitene skal være rene og fri for alle typer giftige stoffer som kan være skadelige for fuglene.

Avl undulat kan også bli påvirket av landskapet i volieren din. Undulater er sosiale fugler og du trenger fire eller fem par for å avle. Videre, i landskapet, må du ha små fuglehus høyt oppe og de skal passe med landskapet. Undulater bygger reir og legger egg i disse fuglehusene. For å forskjønne volieren, få fuglehusene til å blande seg med plantene og andre deler av volierenlandskapet.

Planter

Planter avhenger av hva slags fugler du holder. Finker ødelegger for eksempel ikke nødvendigvis vegetasjon, så skal du beholde finker kan planter være flotte. Med forskjellige fugler av papegøye- og parakittfamilien, som undulater, loris, lori, arapapegøyer og kjærlighetsfugler, må du være klar til å erstatte plantene med jevne mellomrom.

Disse fuglene tygger og kan ikke bare ødelegge vegetasjonen i volieren, men kan også ødelegge de små fuglehusene deres hvis de er laget av et svakere materiale som flett eller kurvmateriale. For disse fuglene er tre et mye bedre materiale for å bygge reirkassene deres.

Uansett hva du gjør, må en voliere ha et landskap som er veldig enkelt å rengjøre. Fugler kan være veldig skitne og gjør vanligvis avføring tilfeldig. Dette betyr at du må designe volieregulvet med en type sand som kan absorbere fugleskitt og enkelt kan endres.

Å ha en voliere kan være en stor stressavlastning. Du bør designe volieren på en slik måte at du kan sitte midt i landskapet og nyte å se på fuglene dine.

Leave a Comment