grønne papegøyer

Hvor mange tær har en papegøye?

Papegøyer kommer i mange farger: grå, brun, rød, grønn, gul, blå, hvit, svart og forskjellige nyanser av alle disse. Papegøyer kan være veldig små, 4 tommer (10 centimeter) – eller veldig store, 40″ (100 centimeter). Noen papegøyer lærer å snakke godt, mens andre aldri snakker i det hele tatt.

Det er imidlertid visse ting som alle papegøyer har til felles. De liker alle å bo på varme steder, for det første. Vurder i tillegg følgende fire likheter.

1. Nebb: Hver papegøye har et buet, kroket nebb. Nebbet er veldig sterkt, og i stand til å påføre et dypt sår. Dens primære formål er imidlertid å åpne sterke nøtteskall eller rive i stykker annen mat. En papegøye bruker også nebben til “transport” til tider, og trekker seg til en høyere gren eller abbor med den sterke nebben.

2. Kropp: Hver papegøye har en oppreist kropp. De fleste fugler har til sammenligning en horisontal kropp. Papegøyers kropper står oppreist som mennesker.

3. Ben: Papegøyer har 2 korte ben.

4. Tær: Hvor mange tær har en papegøye? Alle papegøyer har 4 tær på hver fot. Papegøyetær er zygodactyl. Det betyr at første og fjerde tær er vendt bakover. Den andre og tredje tærne vender fremover. Sangfugler har også 4 tær, men de har 3 tær fremover og 1 tå bakover.

Nyttige papegøyetær

Papegøyetær gjør det vanskelig å gå, men de er veldig nyttige verktøy. Papegøyer kan bruke 2-forover, 2-bakover-kombinasjonen ettersom mennesker bruker en tommel og finger, og griper gjenstander tett mellom bak- og fortærne.

De 4 papegøyetærne produserer et fotmønster som lar dem gripe grener og bevege seg langs en gren. Fremskritt er alltid sidelengs i langsomme, bevisste skritt.

De 4 papegøyetærne gjør det også mulig for en papegøye å gripe maten i foten. Ved å bruke sine 2 fremre tær og 1 av de bakre tærne holder den maten tett mens den biter av biter med nebbet. En papegøye holder vanligvis abboren med høyre fot, og løfter mat til munnen med venstre fot.

Papegøyetær er også nyttige for triks. Mange papegøyer gleder seg over å vise seg for ros ved å dingle opp ned fra en abbor eller taket i buret deres, ofte bare 1 tå! I naturen hjelper dette trikset dem å nå mat.

Papegøyetær på trening

Det første trinnet i å trene en papegøye er å gjøre papegøyen kjent med berøringen din. De 8 papegøyetærne kan være din bro til suksess i dette. Ta forsiktig på papegøyetærne et øyeblikk, og trekk deretter hånden din. Vent noen sekunder, og strekk deretter inn i buret for å berøre tærne igjen. La papegøyen din se at det ikke skjer noe vondt når du berører tærne. Når den godtar denne berøringen, gå videre til bena og jobb deg oppover papegøyen. Pass på at andre familiemedlemmer også berører fuglen ofte, slik at den ikke blir en enmannspapegøye.

Når du er klar til å fingertrene fuglen din, vil disse papegøyetærne igjen være viktige. Velg kvelden når papegøyen din har spist og er mindre livlig. I et stille rom åpner du burdøren sakte, og setter pekefingeren inn i buret. Berør papegøyens mage sakte, og den vil hoppe på fingeren din, klamre seg fast med tærne for å opprettholde balansen. Ikke fjern den fra buret de første dagene. Bare gjenta fingertreningen. Når den er rolig med handlingen, dra sakte fingeren med papegøyen på den mot burdøren der du har plassert en godbit. Med tålmodighet vil papegøyen din snart svare på en “Step Up”-kommando og få på fingeren når du blir bedt om det.

Husk alltid at en papegøye aldri vil trappe ned – bare opp. Hold alltid fingeren eller en abbor over tærne til papegøyen.

Et smart triks som raskt læres av en papegøye er en søt bølge av de 4 papegøyetærne. Du kan også lære den å sette foten på nebbet på kommando.

Papegøyetær og leker

Det er viktig å holde papegøyetærne travle og trene. Papegøyefotleker er et svar som gir både underholdning og trening. Papegøyefotleker er små nok til at en papegøye kan holde med foten. Papegøyen vil da tygge leken og få stor glede av ødeleggelsen!

Hvor mange tær har en papegøye? Nøyaktig det riktige antallet for å gå, klatre i trær, bevege seg langs grener, spise mat, lære triks og leke.

Leave a Comment