grønne papegøyer

Hva spiser undulater?

Parakitter (mer nøyaktig kjent som undulat) er som de fleste andre fugler, de nyter et variert kosthold i stedet for bare det samme gamle frøet dag ut dag inn. Så hva mater du dine små fjærkledde venner? Undulater er vegetarianere, så de nyter et fint balansert kosthold med frø, grønnsaker og frukt!

Så hva slags frukt gir vi til undulatene våre? Undulater er kjent for å elske et bredt spekter av frukt, inkludert mandariner, epler og pærer, hvis du vil bli virkelig eventyrlysten, kan du prøve noen tropiske frukter også! Frukt er en viktig del av en undulatdiett, så sørg for at du imøtekommer den lille parakittens diettbehov og gi dem en skive eple i buret deres nå og da.

Ulike frukter på forskjellige steder kan gi litt spenning til undulatens liv, så vel som verdifulle næringsstoffer! Bruk fôringstiden som et nytt øyeblikk til å knytte bånd til parakitten din, dele et eple, håndmate mandariner eller til og med lage et vått salatblad som undulaten kan spise og bade i!

Du kan også blande opp undulatdietten med en rekke grønne grønnsaker. Parakitten din vil nyte ting som brokkoli og/eller blomkålblader, Bok-Choi, kålblader, løvetannblader, sennepsblader og til og med tare! Du må imidlertid være litt forsiktig, siden noen grønnsaker kan ha negative effekter på Budgie-en din, inkludert kalsiummangel og leverproblemer.

Et godt kosthold kan være kritisk under undulatoppdrett og kan utgjøre forskjellen mellom sunne og usunne kyllinger! Av disse grunnene er det veldig viktig å ha et stykke cuttlebone og også en mineralblokk for undulaten i avlsburet.

Undulater elsker å spise en rekke forskjellige frø, men folk blir ofte overrasket over at de også liker å spise forskjellige nøtter og korn! Undulater vil også spise ting som linser, bønner, mandler, tofu og til og med sesamfrø.

Som du kan se vil undulater spise et bredt utvalg av forskjellige frukter, grønnsaker, nøtter, korn og frø, slik at du enkelt kan legge til litt underholdning og variasjon til livet deres ved å gi dem mer enn standard frøblanding av undulat. Som ethvert dyr med høyere intelligens trenger undulater litt stimulering og spenning! Ideelt sett vil dere holde et par undulat sammen for å gi hverandre underholdning, men selv da kan et blandet kosthold virkelig utgjøre forskjellen mellom en trist og usunn undulat og en glad og leken undulat.

Leave a Comment