Hvilken papegøye passer best hjemme?

How to Race Pigeons – The First Training Toss

Hvis noen av fuglene dine fortsatt er misfornøyde med kurvene eller virker usunne, må du ikke risikere å fly dem. Det er bedre å være sikker på at duene dine er friske nok til å fly hjem enn å risikere å fly dem fordi du var utålmodig. Før treningen starter må brevduene vingestemples (foreningens regler) og vaksineres mot paramyxovirus (lovkrav). Gi fuglene et øvelseskast fra den andre enden av hagen din, i synet av loftet deres, bare for å venne dem til å bli satt i kurv og løslatt. Herfra kan de begynne å trenes lenger unna. Deres første skikkelige treningsutgivelse bør gjøres rundt 5 km fra loftet og bør gå som følger:

  1. Det bør finne sted midt på morgenen for å gi dem god tid til å reise hjem før kvelden faller på.
  2. Matet halvparten av sine normale rasjoner og fikk ingen morgentrening. Ved å begrense mengden mat de spiser vil du øke ønsket om å komme hjem.
  3. Været skal være klart med lett vind og minimalt skydekke.
  4. Ved frigjøringspunktet, fjern kurven fra bilen og legg den på gulvet. La det stå i rundt femten minutter for å la duene dine roe seg ned og få peiling. Dette er et veldig viktig skritt ettersom fugler som slippes ut så snart kurven legges på gulvet vil være redde og begeistret og vil fly av gårde uten en anelse om hvor de er.
  5. Sørg for at duene på loftet må gå inn gjennom fellen.

På de første treningsflyvningene deres vil du legge merke til at det vil ta brevduene lenger enn forventet å reise hjem. Hvis du har fulgt instruksjonene mine, trenger du ikke bekymre deg, de vil returnere raskere hver gang og antallet brevduer som mangler vil være minimalt (du må imidlertid akseptere at noen ganger kan brevduer gå seg vill og ikke returnere, dessverre). Fortsett å kaste brevduene dine fra samme punkt til de begynner å komme tilbake til loftet i god tid; Øk på dette tidspunktet frigjøringsavstanden med 10 km. Når de kommer tilbake i god tid fra denne nye distansen, legg til ytterligere 10 km og så videre og så videre. Når brevduene trenes fra 20 km begynner jeg å introdusere dem for dårlig vær ved å ta dem ut uavhengig av elementene (bortsett fra orkanstyrke, selvsagt!) fordi jeg tror det er en feil å bare trene brevduer til å fly i solen. Hvis de skal møte all slags vær i en løpssituasjon så føler jeg at de i det minste burde sett noe lignende før på trening!

Leave a Comment