typer papegøyer

Gule papegøyehemmeligheter

Gule papegøyer kan finnes i de innfødte regionene i Mellom-Amerika, Mexico og Sør-Amerika, og det er forskjellige typer underarter blant dem. Dobbelthodet gul amazon, oransje vinget amazon, blå frontet amazon, rød lored amazon og gul nakket amazon er noen av de vanlige variantene. Gul nakkepapegøye er kjent for sine utrolige synge- og snakkeevner, og de er intelligente skapninger som viser menneskelig lyd veldig bra. Størrelsen på den gule nakkepapegøyen varierer fra 12-15 tommer og vekten er rundt 480-680 gram. De er sakte i ferd med å bli truede arter, og de kan vanligvis finnes langs regionene i Sør-Mexico, Costa Rica og Mellom-Amerika.

Disse kjæledyrene kan være fantastiske følgesvenner, hvis kjæledyrseierne er villige til å bruke tid og gi dem riktig oppmerksomhet, ellers kan de lett kjede seg i fravær av mental stimulans. Derfor er det viktig å holde dem aktive ved å gi dem treningsøkter eller ved å gi dem leker som de kan tygge. Et annet viktig aspekt ved personligheten til gul papegøye er at hannene kan bli ganske aggressive og vise dominerende oppførsel når de når sitt høyeste nivå av seksuell modenhet. I slike tider kan det hende at de gule Amazonas-papegøyene må trenes til å bli milde og hjelpe dem til å klare seg godt i slike situasjoner. Dette krever evnen til å forstå deres varierende humørmønster av kjæledyrseierne med en nøye studie og god del forskning.

Gule Amazon-papegøyer er også kjent for å lage høye lyder, som kan bli irriterende for andre, hvis de ikke trenes riktig. Gjennomsnittlig levetid for disse papegøyeartene varierer fra 40-60 år, og deres sjanser for høy overlevelse avhenger også av kvaliteten på maten og ernæringen de får. Et sunt kosthold for en gul papegøye kan bestå av frisk frukt og grønnsaker med pellets som kan inkluderes i kostholdet. Dessuten krever disse kjæledyrene også fysiske aktiviteter i fravær av hvilke de kan bli inaktive og overvektige.

Kjæledyrseiere må også sørge for at disse kjæledyrene får tilstrekkelig søvn, ellers kan de bli aggressive og sta. Noen av de andre atferdstrekkene som vanligvis vises av disse papegøyeartene inkluderer biting, overdreven vane med å tygge, inkludert skriking høyt. Disse atferdsmønstrene kan forbedres ved å gi riktig adferdsveiledning og trening i avgjørende faser av livet. Det er nødvendig å utvikle et godt forhold til den gule papegøyen og gi nødvendig omsorg og oppmerksomhet, som den fortjener, slik at den kan bli din perfekte følgesvenn.

Leave a Comment