grønne papegøyer

Fugletitting i Puerto Rico

Turister kommer til Puerto Rico hele året, oftest fra cruiseskip. Selv om det er mange ting å gjøre mens du er på øya, bør fuglekikking i Puerto Rico definitivt ikke gå glipp av.

Puerto Rico er en vakker samling av øyer. De fleste tenker på Puerto Rico som én stor øy. Faktisk er det øya Puerto Rico og territoriet til Puerto Rico. Territoriet, eller Commonwealth of Puerto Rico, består faktisk av én stor øy og flere små øyer, hvorav noen er ubebodde.

Puerto Rico er ideell for fuglekikking fordi temperaturen holder seg ganske konstant. Fugleinteresserte kan forvente temperaturer på nedre åttitallet det meste av året. Mangelen på årstider gjør det mulig å nyte hobbyen året rundt. Over femti fuglearter kan sees på øya, noen av dem er hjemmehørende i Puerto Rico. Fuglekikking kan gjøres over hele øya, selv om noen steder er mer populære enn andre. Cabo Rojo rekreasjonsområde ligger i sørvest. Det er en Wildlife Refuge som ligger der med fugletittingsstier av høy kvalitet. Besøkende har mulighet til å se flere truede fugler. Det er et besøkssenter som kan gi informasjon og veiledning. Cabo Rojo er også et flott sted for bading, da det har en vakker hvit sandstrand. Det er også et fyr som ble bygget i 1881. Utsikten fra fyret, som har utsikt over et 200 fots fall ned til sjøen, er fantastisk.

For mange er den Puerto Rico Amazonas en av hovedattraksjonene når man skal på fuglekikking i Puerto Rico. Puerto Rico Amazon er den eneste papegøyen som er hjemmehørende i Puerto Rico som fortsatt er igjen. Den er ekstremt truet, og er på listen over de ti mest truede fugleartene i hele verden. I naturen anslås det at bare førtifire av disse fuglene fortsatt eksisterer.

Puerto Rican Amazon er en grønn papegøye hvis fjær har blå kanter. Pannen er rød og øynene er omgitt av hvite ovaler. Halen er gulgrønn. Som med mange papegøyer er det umulig å skille hannene fra hunnene, bortsett fra gjennom DNA-testing eller ved å observere deres oppførsel under parring. På en gang ble den Puerto Ricanske Amazonas sett i stort antall. Etter hvert som antallet mennesker begynte å øke på Puerto Rico, begynte antallet Puerto Rico Amazons å falle raskt. I 1975 nådde fuglene et lavpunkt noensinne, med bare 13 igjen i verden. Bevaringsarbeidet startet i 1968 og i 1972 begynte forsøk på å avle fuglene i fangenskap. Dette arbeidet har stort sett vært vellykket. Da orkanen Hugo rammet Puerto Rico i 1989, gikk mange fugler tapt, men nå vokser bestanden og innsatsen for å beskytte fuglene fortsetter.

Enten man kommer til Puerto Rico for å se den Puerto Rico Amazonas eller en av de femti fugleartene som er sett her, vil fugletittingsmulighetene garantert ikke skuffe. Folk som reiser til Puerto Rico på cruise eller annen ferie bør sette av litt tid til å oppleve alt fuglekikking i Puerto Rico har å tilby.

Leave a Comment