typer papegøyer

Fugleentusiaster oppretter en fuglehus-hobbyklubb

Gjenoppblomstring av interesse for fugletitting fikk et samfunn til å starte en ny fuglehushobbyklubb. Alle aldre er velkommen til å bli med, og andre miljøer oppfordres til å starte sin egen hobbyklubb som bygger ulike typer fuglehus for de ulike fjærkledde vennene som er tilstede i deres område. Ideen ble formulert da lokale gutter hadde bedt en av de ivrige fuglekikkerne i byen om å hjelpe dem med å bygge fuglehus. Det startet som et helgeprosjekt og ble til et samfunnsprosjekt.

Fuglejakt ble til fugletitting for flere unge gutter som så på mens en familie med sørgende duer bygde redet sitt, satt på eggene og klekket ut tre babyer. Guttene ønsket å bygge fuglehusene for å gi ly til fuglefamilien i dårlig vær. De forsto ikke at når reiret først er bygget, vil foreldrene oftest holde seg til sitt opprinnelige hjem, men andre fuglepar vil bli tiltrukket. Når guttene først lærte dette, var de veldig begeistret for å bygge forskjellige størrelser slik at et bredt utvalg av fugler skulle begynne å hekke.

Som en måte å skape interesse for hobbyen med å bygge fuglehus, tilbød flere fellesskapsmedlemmer pengepremier for de best bygde og dekorerte fuglehusene. Konkurransen var i gang og skulle etter planen bedømmes på fylkesmessen. Variasjonen og størrelsen på fuglehusene gikk fra veldig enkle design til utsøkt kreative forseggjorte leiligheter for Purple Martins. Interessen økte da dommerne fra et av de lokale fuglehagene bedømte husene. Til slutt ble vinnere valgt ut, gitt sine pengepremier, og fuglehusene ble ført til habitatområder og reist.

Her er noen av tingene som disse hobbyistene lærte underveis i å bygge sine perfekte fuglehus:

  • Bestem hvilken type fugl du vil være utleier for. Mange arter er veldig kresne når det gjelder husene de bor i og oppdra sine familier i. Størrelsen på huset og plasseringen av hullet de går inn fra er en annen ting som noen fugler er veldig opptatt av. Gjør din forskning om hvilken type fugl du vil tiltrekke deg og gi dem det ideelle huset, og de vil mest sannsynlig flytte rett inn.
  • Vær sikker på at fuglehuset du gir deg fjærkledde beboere har innganger som oppfyller deres preferanser. Dette er hvordan mange fugler hindrer rovdyr fra å snappe eggene deres eller spise babyene deres.
  • Sørg for hekkematerialer som stoff, halm, garn og hyssing som fuglene kan bruke til å bygge rede med. Hvis du plasserer dette materialet i nærheten der du vil at fuglene skal bygge reiret, vil det oppmuntre dem til å velge stedet ditt.

Samfunnene som har startet sine egne klubber har sett en retur av noen fuglearter som de ikke har sett på mange år. Etter hvert som naturlige habitater forsvinner, har fugler blitt avhengige av at mennesker sørger for bolig for dem. Denne typen samarbeid med naturen kan bevare raskt forsvinnende arter og la fremtidige generasjoner høre sangene til fuglene vi vokste opp med. Start din fuglehushobbyklubb i lokalsamfunnet ditt og bidra til at fuglene serenader oss med sine søte sanger.

Leave a Comment