Hvilken papegøye passer best hjemme?

Fuglebur – Velg mellom et fuglebur i smijern eller et fuglebur i rustfritt stål

Når det gjelder å kjøpe et fuglebur til din fjærkledde følgesvenn, må du kanskje vurdere hvilken type materialer du skal se etter. Det finnes så mange forskjellige typer materialer som smijern, rustfritt stål, tre, akryl og plast. Hvert materiale er laget for ulike typer fugler, eller rettere sagt; hver fugl kan bare passe inn i visse typer materialer. For eksempel kan en ara lett ødelegge et fuglebur i tre uten problemer. Papegøyebur skal lages i smijern eller rustfritt stål. Ellers vil du ende opp med å bytte ut buret veldig raskt.

Men avgjørelsen kommer ofte ned på om du skal kjøpe et fuglebur i smijern eller et fuglebur i rustfritt stål. Det er mange faktorer når det gjelder denne avgjørelsen.

Første vurdering kommer til holdbarhet. Bur av smijern er veldig solide og tåler angrep fra en papegøyenebb. Men over tid kan selv de beste fugleburene i smijern ruste eller bli riper eller skadet. Dette kommer ned til slitasje gjennom årene. På den annen side vil rustfritt stål ikke ruste og tåler ethvert papegøyeangrep også. Dette er fordi bur i rustfritt stål er laget i mye høyere kvalitet og derfor kan vare veldig lenge. Faktisk kan du til og med få det til å vare hele livet.

Det gjør imidlertid ikke avgjørelsen mye enklere, fordi en av dem er betydelig dyrere enn den andre. De fleste ganger kan de koste flere ganger mer. Dette vil definitivt tvinge deg til å tenke to ganger om du vil ha nok budsjett til å anskaffe en slik vare. Tankeprosessen bør gå slik: ønsker du å bruke alle pengene dine nå for å bruke på et bur som du muligens kan bruke for alltid eller bruke på et bur som du vil bytte ut med flere års mellomrom.

For de fleste fugleeiere fikk budsjettspørsmålet mange til å velge smijern i stedet. Men for de som valgte rustfritt stål var veldig fornøyde kunder. De trengte ikke å forholde seg til rusting eller å kjøpe nye fuglebur på veldig lang tid. Hvis du faktisk har råd til det, noen ganger er det sannsynligvis bedre å gå med rustfritt. Tenk på det som en investering. Det er nesten som å kjøpe et hus. Hvis du ønsker å eie en fugl og oppdra den i ytterligere 20 til 30 år, vil det å bli rustfritt gjøre kostnadene for bur per år mye lavere enn hvis du skulle holde deg til smijern.

Likevel bør du alltid snakke med familie eller venner før du tar denne kjøpsbeslutningen. Du bør også sørge for at din fjærkledde følgesvenn er komfortabel og glad i miljøet også. Ulempen med å kjøpe et fuglebur i rustfritt stål er at du sannsynligvis ikke kan finne noen unike eller spesielle bur å erstatte, mens en eier av et fuglebur i smijern kan erstatte til noe større eller mindre uten å ofre en stor del av budsjettet.

Leave a Comment