papegøyer som snakker

Fordeler og ulemper ved å eie en dvergpapegøye

Hvorfor du bør eller ikke bør eie en dvergpapegøye

Har noen gang lurt på hvorfor Lovebirds heter det slik – det er fordi de er monogame av natur og tilbringer timer ved siden av partneren sin; ekte kjærlighet på sitt beste. Lovebirds er fugler med en “personlighet”, og hvis du vurderer å kjøpe en, vil ditt sammenlignbare alternativ mest sannsynlig være en papegøye. Dette er fordi papegøyer og dvergpapegøyer ser like ut. Det er imidlertid noen sterke forskjeller du bør huske på før du tar det endelige valget.

De fargerike Lovebirds ser ut som minipapegøyer og er lettere å holde enn de fleste andre fugler. Deres mindre størrelse blir mer enn kompensert av deres nysgjerrighet og energinivå. De liker leker og hakke entusiastisk på alle klokkene eller blokkene som ble holdt i buret deres (hengende eller på gulvet); de har harde nebb så metall- eller treleker ville vare lengst.

Lovebirds snakker ikke. De er ikke stille fugler, men hvis du leter etter en fugl for å etterligne lydene dine, er du sannsynligvis bedre med en papegøye (selv om jeg må advare mot å få en papegøye utelukkende i håp om at den vil etterligne lyder). Pet Lovebirds kvitrer til partneren sin og også til eierne. I sjeldne tilfeller har denne kommunikasjonen vist seg å være en melodiøs melodi, men for det meste er det en høy skravling.

Mens de er kjærlige med partneren sin, er de ikke sosiale med andre fugler. Hvis du har et bur med fugler av andre arter, må du være forsiktig så du ikke plasserer kjæledyret Lovebird i det. De vil kjempe aggressivt med de andre fuglene og i noen tilfeller kan dette være dødelig. Når det er sagt, er Lovebirds et flott kjæledyr å ha – de fungerer som effektive stressbekjempere og kan tilføre bunter av lykke til livet ditt på mange måter. Bare det å se dem sitte ved siden av hverandre og kvitre til hverandre gir et smil til de mest bekymrede ansiktene.

Men å sitte er ikke alt de gjør. Et kjæledyr Lovebird vil elske å leke rundt buret sitt, og selv om de ikke trenger et stort bur, vil de sannsynligvis være mer fornøyd med den ekstra plassen å leke i, siden de er ekstremt lekne og vil henge på husker og hakke på leker hvis de får sjansen.

Tro mot navnet sitt Lovebirds er ikke bare lojale mot kameraten sin, men etablerer også et sterkt bånd med sine eiere og kan læres noen få triks. Selv om et kjæledyr Lovebird kan ta litt tid å knytte et bånd med eieren, vil de når de gjør det, lekende sitte på fingeren din, og hvis de er trent, kan de fly rundt i rommet uten å fly avgårde. Jeg vet om en eier som har lært fuglen sin å dytte en ert inn i et nett hver eneste gang!

Oppsummert, hvis du tenker på å skaffe deg et kjæledyr Lovebird, bør du vite at selv om de er små, lyse og fargerike, trenger de engasjement fra eieren. Mens noen fugler bare trenger å bli matet, trenger disse kjæledyrene oppmerksomhet. Men når de først danner det spesielle båndet med deg, kan de være et underholdende kjæledyr i lang tid – levetiden deres er omtrent 20 år!

Leave a Comment