papegøyer som snakker

Floridas turistattraksjoner – del 3

Kanocamping på 10 000 øyer, Everglades

Den fineste måten å oppleve stillheten og skjønnheten til Everglades – som er både øde og frodig, tropisk, men likevel forhemmende, er ved å padle i kano eller kajakk gjennom det utmerkede nettverket av vannveier som omkranser den nordvestlige delen av parken. De 10 000 øyene består av mange (men egentlig ikke 10 000) bittesmå øyer og en mangrovesum som omslutter den sørvestligste grensen til Florida. The Wilderness Waterway, en sti på 99 mil mellom Everglades City og Flamingo, er den lengste kanostien i området, men det er kortere stier i nærheten av Flamingo.

De fleste øyene er omkranset av trange strender med sukkerhvite strender, men merk at vannet er brakk, ikke klart og veldig grunt mesteparten av tiden. Det er ikke Tahiti, men det er fascinerende. Det beste er at du kan campe på din egen øy i opptil en uke.

Det er ganske enkelt å komme seg rundt på de 10 000 øyene hvis du religiøst følger NOAA tidevann og sjøkart. Å gå mot strømmen er den raskeste måten å gjøre det til en elendig tur. Gulf Cost Visitor Center selger sjøkart og deler ut gratis tidevannskart. Du kan også kjøpe kart før besøket ditt – ring 305-247-1216 og be om kart nr. 11430, 11432 og 11433.

Parrot Jungle Island, Miami

Parrot Jungle (305-666-7834; 1111 Parrot Jungle Trail, ved I-396/MacArthur Causeway; voksen/barn $24,95/19,95; kl. land mellom South Beach og Miami sentrum, har det blitt et mye slankere sted å besøke.

Det nye anlegget på 18 mål ved sjøen, plantet og frodig anlagt med et minimum av plantevernmidler og størknet med 27 000 tonn strukturell fylling, er nå det stolte hjemmet til papegøyer, araer, flamingoer og kakaduer i uendelige varianter, noen i bur, men mange flyr utendørs volierer som simulerer deres naturlige miljøer. Du kan se på fuglene, snakke med dem og mate dem, eller sette deg tilbake og la dem underholde deg på et av sceneområdene (hvor trente fugler chatter med og, dessverre, danser for publikum).

Andre skapninger inkluderer slanger, krokodiller, gibboner og orangutanger, og skaper en mini-zoo som barna liker spesielt godt. Gangveiene er dekket (fra både regn og fuglebæsj), og innendørs spisesteder, spill og shoppingområder gir rikelig med ly mot stormer. Parkering er tilgjengelig for $6.

Everglades nasjonalpark, Everglades

Denne parken er den eneste subtropiske reservatet i Nord-Amerika, og er fylt med et ganske imponerende utvalg av miljøer og skapninger: tempererte og tropiske planter, marint liv og vadefugler. I tillegg er det det eneste stedet på jorden hvor alligatorer (som foretrekker ferskvann) lever side om side. Parkenes tre innganger lar deg velge hvilken type opplevelse du vil ha, enten det er fotturer til enden av en treutsikt for å se solnedgangen, sykle langs sumpete flyteland eller kajakkpadling fra øy til øy til du finner beste stedet å slå leir for natten.

Det er tre hovedinnganger til parken – en langs den sørøstlige kanten nær Honestead og Florida City (Ernest Coe), en på sentral-nordsiden på Tamiami Trail (Shark Valley) og en tredje ved den vakre nordvestkysten (Gulf Coast) ), forbi Everglades City. Fra Coe-inngangen følger du Hwy 9336 til Flamingo, et besøksområde som tilbyr alt fra båtturer til en hytte og restaurant. Shark Valley er hvor du finner den praktiske trikketuren, mens Gulf Coast-regionen er den minst utviklede og rettet mot campere og kajakkpadlere.

Forfatter: Kenneth Ng

Leave a Comment