papegøyer som snakker

Er 304-klasses rustfritt stål fuglebur trygge for fugler?

Hvis du lurer på om fuglebur i rustfritt stål av 304-kvalitet er fuglesikkert eller ikke, er svaret definitivt “ja!” Faktisk er det det eneste materialet som brukes i fuglebur i disse dager som jeg føler meg 100 % sikker på å sette fuglen min i.

Med den økende mengden pulverlakkerte merkenavn som har giftige nivåer av skadelige komponenter i seg, er det sikreste alternativet å få et bur i rustfritt stål av 304-kvalitet. Bortsett fra pulverlakkert og rustfritt stål, er det eneste andre valget jeg vet om bambus eller tre, og det gjør meg nervøs for å tenke på å sette fuglen min i et bur laget av tre. Når jeg til og med tenker på bur laget av tre, blir jeg bekymret for at fuglen min får fliser, eller enda verre å finne en slags bakterier i treverket som kan gjøre ham syk.

Det eneste advarselsordet jeg vil gi om sikkerheten til et 304-grads rustfritt fuglebur, er å sørge for at du kjøper et rustfritt stålbur som er konstruert av ekte, autentisk 304-grade rustfritt stål. Hvis du kjøper et lavpris, generisk bur i rustfritt stål, som visstnok er laget av 304-klasse rustfritt stål, vet du aldri om det er ekte eller ikke.

Det er umulig å si om et ikke-autentisk bur i rustfritt stål av 304-grad er ikke-giftig for fuglen din uten å ha det analysert av et profesjonelt laboratorium. For å gjøre det, må du sende et laboratorium en del av buret ditt, og dette skader buret for å få det analysert. Det er alltid en mulighet for at fabrikken for å spare penger legger fyllstoffkomponenter i stålblandingen for å erstatte de dyre komponentene i den ekte 304-kvalitetsblandingen, og det er en god sjanse for at disse erstatningskomponentene er giftige for fugler. Det beste alternativet er å sørge for at du kjøper fra en anerkjent burprodusent som du kan stole på.

Så det bringer opp spørsmålet; “Er det verdt det å kjøpe et bur i rustfritt stål?” Svaret på det spørsmålet er; “uten tvil.” Hvis du ser på fordelene ved eierskap mellom et bur i rustfritt stål og et pulverlakkert bur, er det bedre valget åpenbart. Burene i rustfritt stål er mye lettere å holde rene og sanitære. Du kan trykkvaske dem uten at pulverlakken faller av, og du kan også skrubbe dem ned med en eddik/vannblanding for raskt og enkelt å få dem helt rene. Prosessen er så enkel som å dekke overflaten av buret med blandingen, vente i 5 minutter og deretter skrubbe den ned eller spyle den av. Så er det bare å tørke buret med et tørt håndkle hvis du ikke vil ha vannflekker.

Selv om brukervennligheten er en stor fordel, er den største fordelen levetiden til bur i rustfritt stål. Hvis du får et virkelig autentisk 304-kvalitets bur i rustfritt stål som er godt konstruert, kan dette buret godt vare et årtusen hvis det blir tatt godt vare på. På den annen side kan du kjøpe et pulverlakkert bur av topp merkenavn, og ta godt vare på det, og du vil være heldig hvis det klarer det utover et tiår før det er helt rustet ut og blir uegnet for din fjærkledde venn. Jeg anbefaler på det sterkeste rustfritt stål av alle disse grunnene, og hvis du har råd til å få en, vil du ikke angre på at du gjorde det.

Leave a Comment