typer papegøyer

Eclectus papegøye – den ideelle papegøyetypen for nybegynnere

Eclectus-papegøyen er en asiatisk papegøyetype som er mye avlet i Europa og USA. Denne fuglen, som er endemisk i New Guinea, er ideell for folk som leter etter sitt første papegøyekjæledyr fordi den kan tilpasse seg godt i et bur og kan være lett å ta vare på sammenlignet med andre papegøyearter. Men før du går til din nærmeste dyrebutikk for å kjøpe denne typen fugl, vil du kanskje vite de unike egenskapene til en Eclectus papegøye. Her er de.

En av tingene som skiller denne papegøyetypen fra andre fugler under samme art er den enorme forskjellen i utseendet til hanner og hunner. En voksen hann Eclectus papegøye har vanligvis en lys grønn fjærdrakt med noen dypblå fargetoner på vingene og halene og en flekkete rød på siden. Den øvre nebben til hannen Eclectus er korall med en lys gul tupp, mens den nedre delen av nebben er svart. Øynene til denne lille papegøyen, som kan vokse til så store som 14 tommer, er brune. Hunnen Eclectus har derimot knallrød fjærdrakt. Du vil legge merke til at ryggen, halebunnen og vingene til hunnen er dyprøde. Dessuten vil du også finne et lilla blått bånd på kroppen og tuppene av hjelpevingene. Til slutt er underkjevene til hunnen svarte.

Temperamentet til denne asiatiske papegøyetypen er ganske rolig og fredelig når den er inne i buret. Faktisk sier mange papegøyeeiere at Eclectus er en av de roligste av alle papegøyeraser. Selv når denne papegøyen er oppgitt og ensom, vil du ikke høre den klage eller lage irriterende gråt. Pass imidlertid på at den ikke blir for livlig eller opphisset, slik at du ikke hører den beryktede “Crrah”-lyden som noen sier kan være hull i ørene.

En annen grunn til at en Eclectus papegøyetype er bra for nybegynnere, er at den lett kan tilpasse seg sine nye eiere og til og med higer etter oppmerksomhet og nytelse. Når du har håndtemmet denne fuglen, kan du allerede lære den med triks og klappe den på hodet og vingene. Faktisk kan du til og med forvente å høre det etterligne noen få ord. Å mate en Eclectus er enkelt. Bortsett fra å gi den frukt og nøtter, må du også gi den friske grønnsaker regelmessig.

Leave a Comment