typer papegøyer

Den gule Amazonas papegøyen

Når folk refererer til den gule papegøyen, snakker de faktisk om en av tre varianter, den gulhodede Amazonas, den dobbelte gulhodede Amazonas og den gulnakkede Amazonas. For å komplisere ting litt ytterligere er det også en rekke underarter som bør inkluderes i denne gruppen, for eksempel Magna (eller Magnum) gulhodet Amazonas som kan differensieres ved at den er mer overveiende gul i fargen enn den er. nære søskenbarn og som sådan tiltrekker seg en premie i kostnad som kjæledyr.

Fjærdrakten til den gule Amazonas-papegøyen er slående vakker, men litt forskjellig for hver forskjellige variant. De deler en levende grønn kropp og halefjær, men forskjellene oppstår i plasseringen og plasseringen av de gule fargene. Den gulhodede Amazonas har et gult hode, den gulnakkede Amazonas har et gult bryst og nakke i stedet for hodet, og den dobbelte gulhodede Amazonas har både gul nakke, nakke og hode.

Den gule Amazonas vokser til mellom 14-17 tommer i lengde, som er 35-43 cm, og det er den største av Amazonas papegøyer, og dette faktum bør ikke overses hvis du vurderer en som kjæledyr, som med de fleste større arter av papegøyer de kan være ganske ødeleggende, og trenger ofte utskifting av leker og sitteplasser, noe som fort kan utgjøre en stor kostnad. De er på sitt mest fornøyde når de har plass til å fly og bevege seg mye rundt, så hvis du vurderer å eie en som kjæledyr, bør du kjøpe et stort fuglebur til dem, samt slippe dem ut av buret daglig.

Disse fuglene stammer fra kystområdene i Mexico, så vel som de nordlige delene av Honduras og Guatemala, samt størstedelen av Belize. Dessverre på grunn av svartebørsetterspørselen i kjæledyrhandelen samt en betydelig reduksjon i deres naturlige habitatstørrelse, regnes disse fuglene nå som en truet art. Import, eksport og handel av den gule Amazonas er nå ulovlig, selv om fugler i fangenskap kan eies og selges med forbehold om lovlig overholdelse. Alt dette betyr at de er ganske dyre å kjøpe som kjæledyr og vil koste hvor som helst oppover fra $800 til $1500+ avhengig av underart, husk at jeg nevnte at Magna gulhodet Amazon fikk en premie på grunn av dens sjeldnere farger, så du ville forventer å betale rundt $1200+.

Som kjæledyr er disse fuglene veldig underholdende, og de regnes som en av de mest dyktige som snakker blant papegøyer, bruker et stort vokabular og uttaler ekstremt godt, faktisk blir de sannsynligvis bare best av den afrikanske grå papegøyen når det kommer til å snakke prestasjon.

Leave a Comment