typer papegøyer

Cockatiel lyder og hva de betyr

Skrikende squawks og melodiske lyder er de vanlige cockatiellydene. Det er et kjent faktum at mannlige cockatiels er mer pratsomme enn kvinnelige cockatiels. Hannene bruker ferdighetene sine i lyder under paringsprosessen. Hvis det er mange hanner som prøver å vinne en høne, får den bedre sangeren flytte seg nærmere høna inntil den beste sangeren blir funnet å være vinneren av den kvinnelige cockatielen.

Når de får cockatiel i ung alder, vil de ha en tendens til å etterligne menneskelige lyder bedre enn deres egne cockatiel-lyder. Hvis du lager et synge-sangmønster med ditt cockatiel-kjæledyr, kan du være en cockatiel-hvisker.

En måte en kvinnelig cockatiel kan føre en samtale med et menneske eller en fugl på er å etterligne det du vil si til dem gjennom lydene deres. På den annen side vil en mannlig cockatiel endre melodi og plass avhengig av hva han vil snakke med deg for å vise frem noen poeng.

De mannlige cockatiels og kvinnelige cockatiels ville vanligvis kjempe om hvem som får lage de søteste cockatiel-lydene for å være vinneren.

Kvinnelige cockatiels anses å være mer sosiale enn hannene, mens hannene har bedre evne til å etterligne og følge lyder. Så tidlig som 6 måneder gammel kan en hanncockatiel allerede begynne å etterligne lyder. En av cockatiel-lydene som kjæledyret ditt allerede ville vite før du i det hele tatt tar det med hjem, vil være “ulven – fløyte”. Når hanner lager lyder, vil de vanligvis pare det med en handling ved å trekke vingene tilbake for å produsere en hjerteform. Den kan også lage lyder ved å trykke på ting som servise, burbar, leker og andre ting for å få oppmerksomheten til en potensiell kompis.

Spennende kvitrende cockatiellyder er hva hunnen vil produsere og komplementere den med en handling ved å sakte løfte halen opp og skrå hodet når den er klar til å pare seg.

Når cockatiels lager lyder og lyder som ikke produseres systematisk, betyr det at de «gir seg til uttrykk». Selv om cockatiels har høyere stemmer enn andre fugler, er stemmen deres sammenlignet med den større papegøyearten anerkjent som sjarmerende siden vokalområdet deres er mindre.

Leave a Comment