typer papegøyer

Cockatiel Egg Fostering

Det vil komme tid hvor alvorlige situasjoner vil presse deg til å ta nødstiltak for å redde kakatielleggene dine. Noen, spesielt unge foreldre, kan forlate clutchen. Det plutselige fraværet eller døden til en av foreldrene vil også føre til at eggene blir fullstendig forlatt. Hekkeaktivitetene for å støtte clutchen er en toveis jobb, på det meste sitter høna på eggene hele natten mens hannen gir henne intervaller med hvile i løpet av dagen. Oppgaven vil være for mye for en enslig forsørger å utføre, og selv om det er legender om at de forekommer, vil det virkelig være umulig å gjennomføre uten guddommelig inngripen. Det ville være det guddommelige i deg.

Så det er faktisk to alternativer for å redde clutchen, som begge krever at du drar eggene helt ut av dens biologiske foreldre. Den ene er å inkubere dem kunstig og deretter håndmate dem fra dag én, en givende, men uttømmende kostbar og oftest hjerteskjærende opplevelse, da kyllinger håndmatet fra den første dagen er utsatt for utallige sykdommer, og mangler immuniteten gitt av en matende forelder.

Det andre alternativet er fostring. Fostering har vært en gammel strategi for å la noen arter unngå utryddelse. Bengalese eller Society Finches er kjente fosterforeldre som de egentlig ikke trenger et kvinnelig og mannlig partnerskap for å utføre jobben. Når de ser clutchen, vil hele «samfunnet» adoptere og oppdra dem. Papegøyeverdenen til cockatielen er imidlertid ikke like heldige som finkene, foster er kun mulig for de som i samme periode også hekker.

Så alternativ én. Fremme den forlatte clutchen til et annet hekkende par cockatiels. Sørg for at forskjellen i alder mellom den originale clutchen og den som skal fostres ikke er mer enn tre (3) dager gammel. Dette for å unngå store forskjeller i størrelse på kyllingene. De større vil konkurrere mot de som kommer senere i mat, og når forskjellen er for stor vil foreldrene mest sannsynlig skifte til overlevelsesmodus og ofre den mindre clutchen.

Alternativ nummer to. Foster eggene til en annen nær, lignende papegøyeart, oftest undulaten. Samme som regel nummer én, observer forskjellen i alderen på eggene. Husk at tellingen starter når inkubasjonen starter. Cockatielen og undulaten har samme gjennomsnittlige inkubasjonsperiode, atten til tjueen (18-21) dager.

Alternativ tre. Foster under de afrikanske dvergpapegøyene. Disse er så populære at de fleste fuglepassere har minst et par av dem. Selv om de er mindre, er de gode og villige fosterforeldre. Problemet er at ungene vil være større enn fosterforeldrene sine om to uker, så vær klar til å fortsette med håndmating etter denne perioden. De vil være lettere å håndheve på dette stadiet og oppnådd mest mulig immunitet fra sine afrikanske foreldre.

Alternativ tre. Foster under mindre arter og større arter av papegøyer som parakitt. Ingen ekspertoppdretter rapporterte om noen suksess, så det er best å droppe ideen og fortsette med håndmating.

Fostring er et privilegium for noen få, men når det er tilgjengelig, er det en flott tid, penger og kjæledyrsparing.

Leave a Comment