papegøyer som snakker

Caique papegøyepleie – 5 tips for å ta vare på kjæledyret ditt Caique-fugl

Caique papegøyer er herlige små papegøyer med livlige personligheter som gjør dem til fantastiske kjæledyrfugler. Her er 5 tips for å ta vare på fuglen din slik at den kan leve et langt og sunt liv med deg og din familie.

 

Mat– Siden Caiques er kjent for sin kjærlighet til mat, virker det veldig passende å starte med dette tipset. De trenger frisk frukt og grønnsaker, spirede frø, litt bordmat og en høykvalitets pelletsblanding som supplement. Bytt vann så ofte som nødvendig for at det skal være friskt. Dette vil redusere muggvekst og infeksjoner som kan oppstå ved inntak av mugg. Når du mater fersk mat, sørg for å fjerne maten fra buret etter flere timer av samme grunn.

 

Bur-Selv om de er små, er de ganske aktive og klarer seg best når de kan bevege seg fritt i buret. Større er alltid bedre når det kommer til størrelsen på buret, men minimumsstørrelsen bør være 24″ høy, 24″ bred og 24″ dyp. Siden de er ivrige klatrere, vil horisontale stenger bli satt stor pris på av fuglen din. Unngå metaller som er giftige for fugler, og sørg for at buret ditt er sertifisert som fuglesikkert, da fuglen din også ville elsket å finne fuglen din snart. flyktet ved å tygge gjennom stengene i et trebur. Å dimensjonere buret på riktig måte holder kjæledyret ditt fornøyd, og kan forhindre at uønsket atferd utvikler seg på grunn av kjedsomhet. En glad Caique vil sørge for uønsket underholdning fra morgen til kveld, og alt du trenger å gjøre er å ha tid til å se showet.

 

Interaksjon-Disse små papegøyene elsker mennesker og trenger at folk elsker dem tilbake. De kan dra nytte av minst en time om dagen med interaksjon med mennesker. De bør overvåkes nøye, da de er fryktløse småfugler og lett kan sette seg inn i ting de ikke burde. Gå sakte og overvåket nøye når du introduserer andre kjæledyr. La aldri et barn være alene og uten tilsyn med fuglen. Små barn kan utilsiktet skremme, eller få fuglen til å føle seg truet, og du kan enkelt forhindre katastrofe ved å være der når Caique trener utenfor buret.

 

Opplæring-Caiques reagerer godt på trening. De fleste kan lære å snakke, gjøre triks og fløyte sanger. Og når disse ferdighetene har blitt perfeksjonert, er de mer enn villige til å innta scenen og opptre for deg, familie og venner. Treningsøktene bør være korte og daglige hvis mulig. Belønn alltid fuglen din og avslutt før fuglens oppmerksomhet avtar. Husk at trening ikke bare er å lære fuglen din noe nytt, men er en fin måte å fortsette å knytte bånd med Caique. Gjør det til en tid som fuglen din ser frem til.

 

Bevare deres helse-Med riktig omsorg har disse papegøyene vært kjent for å leve i så lenge som 30 år. Som mange papegøyer er de utsatt for luftbårne sykdommer og infeksjoner som Psittacosis og andre luftveissykdommer med mindre luften holdes ren. Siden fugler i fangenskap er utsatt for mye mer dander, fjærpartikler og andre forurensninger som finnes i mange husholdninger, vil filtrering av luften holde luftveiene deres klarere, holde dem sunnere og til slutt øke levetiden.

Leave a Comment