Hvilken papegøye passer best hjemme?

Ara-papegøyer – 8 fakta om kjæledyr-ara

Arer er fantastiske fugler i utseende, personlighet og intelligens. Hvis du vurderer en som kjæledyr, er her 8 egenskaper du bør være klar over, slik at når du først har tatt avgjørelsen, er det en match for livet.

Levetid-En av de mest utrolige egenskapene til denne fuglen er dens levetid. Mange lever opptil 50 år med noen voliere som rapporterer fugler hvis alder nærmer seg seksti år. Dette betyr en livslang forpliktelse for eieren, med noen som overlever eierne sine. For å være rettferdig mot fuglen, sørg for at du er klar for et så langsiktig forhold. Projiser livsstilen din om 20 eller 30 år fra nå, og spør deg selv om denne fuglen fortsatt vil føles som en god passform. Hvis svaret er ja, så gå for det!

Helse-Generelt en ganske hardfør art, mye av fuglens helse, både nåtid og fremtid, vil avhenge av fuglens opprinnelse. Sørg for at du får en fugleveterinær til å sjekke fuglen du vurderer grundig. Finn ut så mye informasjon du kan fra selgeren, og observer om mulig fuglen i forskjellige situasjoner før du tar en endelig avgjørelse.

Kosthold-Fuglen din, som deg, trenger et godt balansert kosthold. Frisk økologisk frukt og grønnsaker, nøtter og spirede frø gir regelmessig mange av de næringsstoffene som er nødvendige for god helse. Pellets av høy kvalitet er også et alternativ (se etter de uten tilsetningsstoffene), men vær forberedt på å avvise denne matkilden, siden mange papegøyer ikke vil røre den. Sørg for å snakke med veterinæren din om fuglens spesifikke ernæringsbehov, hvorav mange kan bestemmes med blodprøver. Og selvfølgelig vil sporadiske godbiter få fuglen din til å elske deg enda mer.

Farge-Hvis du leter etter mange fargevalg, kjører Macaw spekteret i fargealternativer. Faktisk vil valget ditt være vanskeligere på grunn av variasjonen. Uansett hva du bestemmer deg for, vil de vakre kombinasjonene av rødt, blått, grønt og gull få denne fuglen til å snu hodet og være en visuell godbit for alle dagene du har den.

Rom-Arer er store fugler og trenger mye plass både innenfor og utenfor buret da mange har vingespenn på 3 ½ fot! Å sørge for riktig plass vil gå langt for å holde fuglen din følelsesmessig glad, noe som betyr at kjæledyret ditt er hyggeligere å være rundt.

Arer og barn-Selv den blideste og tammeste fugl kan gjennomgå en personlighetsendring når den blir eldre. Nebbet deres er utrolig sterke verktøy som er i stand til å knuse skallene til nøtter, og som sådan kan påføre barn og voksne ugjenkallelige skader. Dette er ikke kjæledyret for barn eller til og med for alle voksne. Barn bør holdes unna papegøyer uten ekstremt nøye tilsyn. Hvis du vurderer en ara uten barn, men en dag håper å få barn, bør dette gi deg en pause.

Menneskelig interaksjon-Disse fuglene har det best i et hjem hvor det vil være rikelig med daglig menneskelig interaksjon. Noen eiere har vært kjent for å ta kjæledyrene sine med seg på jobb for å sikre at de kan gi den konstante oppmerksomheten denne fuglen trenger. Hvis du jobber hjemmefra hele dagen, eller reiser ofte, er ikke dette fuglen for deg. De trenger flere timer utenfor buret daglig for trening og deres følelsesmessige velvære.

Bråk– Skrikene deres er legendariske og kan høres milevis i naturen. Hvis du bor i et hjem som har felles vegger-leilighet, leilighet eller rekkehus, kan det hende at naboene dine ikke er like tolerante som du er, spesielt tidlig på morgenen eller sent på kvelden.

Leave a Comment