typer papegøyer

Amazonas med blå front er foretrukket fremfor oransje bevinget Amazonas

Orange Winged Amazon pleide å være mer vanlig i fugleoppdrettsverdenen, men det ser ut til at de i det siste blir etterlatt for de andre mer populære fargerike Amazonene. De som har dem vil være uenige; de er fortsatt forelsket i dem mens andre heller vil ha den gulnapede eller den blåfrontede Amazonas.

 

På grunn av størrelsen og fargen blir Orange Winged ofte forvekslet med den blåfrontede Amazonas, men sanne elskere av denne papegøyen vil fortelle deg forskjellen, slik som at Orange Winged har en blå maske, mens den blåfrontede har blå som strekker seg fra cere (det vil si den tykke huden ved bunnen av overnebbet som inneholder fuglens nesebor) til øyeringen, hvor det blå stopper. De har begge gult i ansiktet også, men den blåfrontede gulen utvider seg ikke til sere som den gjør på Orange Winged, og begge kroppene deres er stort sett grønne. De varierer begge fra 13 til 14 tommer i lengde, mens den blå fronten kanskje var litt større. Så med et øyeblikk kan du kanskje ikke se hvilken som er hvilken, men hvis du ser et bilde av de to sammen eller på nært hold, vil du kunne se forskjellen.

 

Man skulle tro på grunn av navnet hans “Orange Winged Amazon”; for å se på ham vil du se oransje vinger, han har oransje fjær i vingene og halen, som kan sees når han flyr eller når han sprer vingene, men ikke så mye når han sitter stille. Blåfronten har fått navnet sitt på grunn av det blå merket på hodet like over nebbet.

 

Amazonas med blå front blir ofte sett på som et kjæledyr. Taleevnen deres avhenger av hver enkelt papegøye. De ser ut til å ha en forkjærlighet for å synge og etterligne andre fugler. De har et behov for samhandling, men kan også underholde seg selv i flere timer gitt de rette lekene og klatrerommet.

 

Den oransje bevingede Amazonas er rolig i naturen, men kan til tider være viljesterk. Han er ikke anerkjent for sine snakkeevner, men noen er i stand til å lene seg noen ord. De er mer tilbøyelige til å etterligne lyder og fløyter fra andre. De er sosiale og krever interaksjon med andre fugler eller med deres eiere. De ser ut til å trives bedre når de ikke står alene. De lever begge hovedsakelig av nøtter og frø og bør suppleres med en slags bladgrønt.

 

I det rette hjemmet kan begge disse papegøyene være utmerkede kjæledyr. Man må huske at de har behov for interaksjoner med sine eiere og for all del, som med enhver papegøye, er de ikke lite vedlikehold. De trenger et bur som har nok plass til at de kan bevege seg rundt i og også for å kunne spre vingene. Kostholdet deres bør bestå av frø, korn frukt og grønnsaker og selvfølgelig vann. Andre grunnleggende ting bør inkludere egnede leker å leke med og tygge på og litt tid ut av buret hvis det er mulig.

 

Papegøyer kan være veldig dyre å ta vare på, noen er lettere å oppdra enn andre, og noen kan være veldig ødeleggende og høylytte. Når de får riktig bolig, riktig ernæring, rikelig med mosjon og sosialisering kan både den blåfrontede og den oransje bevingede etter all sannsynlighet leve veldig lenge, er du klar for utfordringen?

Leave a Comment