typer papegøyer

Afrikanske grå papegøyer – hva du trenger å vite før du skynder deg ut og kjøper en!

Å kjøpe en papegøye er en veldig stor forpliktelse, på grunn av hvor lenge de lever, og på grunn av hvor mye omsorg de trenger. Afrikanske grå papegøyer er en av de mest populære artene av papegøyer, men de er definitivt ikke de enkleste å passe på. Denne artikkelen forklarer kort fordelene og ulempene ved å eie en African Grey, for å hjelpe deg med å avgjøre om de er den rette kjæledyrpapegøyen for deg.

Afrikanske grå papegøyer er virkelig vakre fugler, og de har den ekstra fordelen av å være en av de enkleste papegøyeartene å trene og passe på. De kommer opprinnelig fra Sentral-Afrika, og de er kjent for å være ekstremt intelligente, og for å være veldig lærevillige – spesielt når det kommer til å snakke.

De vokser til å bli hvor som helst mellom 10 og 14 tommer høye, så de er bare en mellomstor papegøye. Det er to typer afrikansk grå du kan velge mellom – Timneh African Grey og Congo African Grey. Timneh er koksgrå med rødbrun hale, mens Kongo er lysegrå med rød hale. Hos begge disse grå papegøyetypene er det ikke lett å skille hannen fra hunnen, fordi fargen og markeringene er identiske. Det eneste håpet du har om å se en forskjell, er hvis en hann og hunn står side om side, fordi hannen vanligvis er større!

Afrikanske grå papegøyer lever i opptil seksti år, så du må vurdere dette nøye før du kjøper en – det kan lett overleve deg! En annen ting å vurdere nøye er at deres høye intelligensnivå betyr at kjedsomhet kan bli et stort problem hvis de ikke bor i et stimulerende miljø, som innebærer mye menneskelig kontakt. Hvis du ikke er forberedt på å tilby denne typen miljø, bør du gjøre det ikke kjøp en African Grey, fordi kjedsomhet raskt kan bli til alle slags atferdsproblemer, som biting og fjærplukking. På den annen side, hvis du er fornøyd med å møte kravene til å ta vare på en African Grey, kunne du ikke valgt en bedre papegøye (etter min mening)!

Afrikanske grå lever i flokker i naturen, så de er ekstremt omgjengelige fugler. Dette betyr at de har et behov for å tilhøre en flokk, og familien din kan definitivt oppfylle dette behovet! Når det er sagt, liker de ikke å bli håndtert så mye, så de er ikke papegøyen for deg hvis du vil ha mange hender i tide med kjæledyret ditt. Med trening vil de sitte på hånden din, men det kommer ikke naturlig for dem, og det vil kreve ganske mye tålmodighet fra din side.

Avslutningsvis er en afrikansk grå den rette papegøyen for deg hvis:

  • Du liker en fugl med stor personlighet, og menneskelignende egenskaper.
  • Du er villig til å investere mye krefter i å holde dem stimulert.

Leave a Comment