typer papegøyer

Afrikansk grå papegøye – Einstein snakker opp en storm

African Grey papegøyer er ikke de mest fargerike blant verdens papegøyer, som navnet indikerer. Enten din African Grey er av underarten Kongo eller Timneh, vil fuglen være overveiende grå i fargen. Congo African Grey vil ha en lys, kirsebærrød hale, mens Timneh African Grey’s hale vil være rødbrun.

African Grey papegøyer er veldig intelligente. Det har blitt sagt at de har et intellekt som ligner på delfiner og sjimpanser. African Grey papegøyer har evnen til å etterligne opptil 2000 forskjellige lyder. De kan forstå bruken av mange ord de lærer, og er kjent for å være de beste snakkende papegøyene.

Einstein, en snakkende afrikansk grå, er et levende bevis på dette. Einstein har snakket opp en storm i en dyrehage i Knoxville, Tennessee. Einsteins trener, Stephanie White, sier at det er naturlig for afrikanske grå papegøyer å glede seg over å etterligne lyder. Einstein virker imidlertid eksepsjonelt god til å etterligne. White mener Einstein kan lage mer enn 200 forskjellige lyder, hvorav mange er engelske ord.

“Hvis hun hører en lyd som hun liker, vil hun begynne å gjenta den om og om igjen. Så setter vi den på signal,” sier White.

Er Einstein mann eller kvinne?

Afrikanske grå papegøyer av begge kjønn ser like ut, så ingen vet om Einstein er mann eller kvinne. Dyreparkens veterinærer kunne fortelle med en blodprøve, men dyrehagen har bestemt seg for ikke å gjøre det. Einstein lever lykkelig med navnet til en stor mannlig vitenskapsmann, og et feminint pronomen.

Einstein – en snakkende afrikansk grås bio

Einstein, den snakkende afrikanske grå papegøyen, klekket ut i California i 1987. Han bodde ikke i en dyrehage med det første. Han bodde sammen med et California-par. Ikke til salgs, Congo African Grey ble donert til dyrehagen i 1992 i en alder av 5.

Da Einstein ankom Knoxville Zoo, steg hun fra ukjent afrikansk grå papegøye til stjernestatus. Einstein ble en umiddelbar hit i dyrehagens nye Bird Show. Besøkende elsket showet, som viser friflyging, naturlig oppførsel til rundt 14 fugler og noen få andre dyr. Imidlertid ble African Grey raskt stjernen.

Einstein oppholder seg ikke i dyrehagen hver dag. Hun begrenser heller ikke ordforrådet til ord og lyder trenerne hennes vil at hun skal lære. En dag kjørte African Grey i en bil på vei til en skoleshow og fortell. Plutselig begynte hun å synge “Happy Birthday” til sine sjokkerte trenere. Ingen visste når og hvordan hun lærte sangen, men hun visste den.

Einstein er ikke bare stjernen i Knoxville Zoo’s Bird Show. Hun er også en populær “spokesbird” for dyrehagen og for turisme i Knoxville.

Selv om Einstein er rundt 22 år gammel når jeg skriver dette (tidlig 2007), vil hun aldri oppføre seg eller forstå som et 22 år gammelt menneske. African Grey papegøyer har den intellektuelle kapasiteten til et 5 år gammelt barn. Følelsesmessig er de mer som et 2 år gammelt menneske. De som lever med afrikanske grå papegøyer blir stadig minnet om dette.

African Grey – det rette kjæledyret for deg?

Einstein, den snakkende afrikanske grå er fantastisk. Du bør imidlertid være klar over at ikke alle afrikanske grå er som Einstein. Knoxville Zoo har en annen afrikansk grå papegøye som heter Allie. Allie har bare lært en håndfull ord. Kanskje Allie er sjenert for å snakke fordi Einstein er så god. Kanskje Allie bare ikke er motivert.

Sikkert mange afrikanske grå papegøyer lærer å snakke. En privateid, 10 år gammel African Grey i Texas – også kalt Einstein – er kreditert for å kunne 122 ord, 94 setninger og 21 lyder.

Hvis du kjøper en afrikansk grå papegøye og tålmodig jobber med den, vil du sannsynligvis kunne lære den å snakke.

Leave a Comment