Hvilken papegøye passer best hjemme?

9 essensielle for å ha en kakadu fritt omkring i huset ditt

Hvis du lar fuglen din tilbringe MANGE tid ute av buret, som jeg gjør med min goffins kakadue Boo, trenger du et par ting for å holde forstanden din. Jeg bruker begrepet “frittgående kakadue” fordi Boo tilbringer mesteparten av tiden sin ute av buret og praktisk talt er en “husfugl” (bortsett fra at han går i buret sitt når jeg er ute i lengre tid eller når han er i buret sitt sovebur ved sengetid). Uttrykket gjør meg også LOL. Elementer på listen min ser ut til å falle inn under kategoriene rengjøring og hjemmebevaring.

Her er noen produkter jeg har og bruker, eller skulle ønske jeg hadde:

  1. En god støvsuger for teppebelagte områder. Akkurat nå bruker jeg en Eureka som tetter seg hvert femte minutt. Det gjør liksom jobben. Jeg tenker at Hoover F5918-900 SteamVac Spinscrub Pet kommer til å bli mitt neste kjøp, selv om Dyson utvilsomt er lederen innen kjæledyrstøvsugere. Tidligere har jeg hatt flaks med en shop-vac, men de er ganske stygge… og hvis du er som meg, vil du ikke legge vekk støvsugeren siden du bare skal bruke den igjen om noen timer.
  2. En god gulvrens, for ikke-tepper! Jeg bruker bare en vanlig 10 dollar mopp fra Walmart med en skurrete ting på.
  3. Når det gjelder rengjøringsmidler, er det viktig at de er giftfrie, spesielt hvis fuglen din sannsynligvis vil sette munnen der du har renset (så med mindre du dyprenser og skrubber de mest uberørte hjørnene av hjemmet ditt, og til og med da, bedre å være trygg enn beklager). Jeg er en stor fan av Poop Off, spesielt den med den smarte børstetoppen. Jeg synes det fungerer bra på tepper og gulv, og børsteflasken er alltid ute i tilfelle en rask opprydding – noe som var nødvendig omtrent hvert 20. minutt til Boo bestemte seg for å bli pottetrent
  4. Kjæledyravskrekkende! Boo er redd for tilfeldige livløse gjenstander, så å plassere en “skremme Boo” der jeg ikke vil at han skal tygge fungerer alltid… i minst 20 minutter. Boo er ganske sta og finner raskt ut at INGENTING i huset vil spise eller skade ham (ulempen med å oppdra ham så godt), så dette fungerer ikke så bra. Den beste måten å forhindre skade på hjemmet mitt er å ikke ha det jeg ikke vil tygge på utenfor hans rekkevidde. Dette var VELDIG vanskelig å gjøre da han var baby og gikk gjennom tyggestadiet, og det var en av de sjeldne feiloppførselene der jeg aktivt straffet ham (siden han kunne dø hvis han fant en strømførende ledning). Dessverre gjorde jeg den feilen å straffe ham med en sprayflaske, og den dag i dag hater han å bli dugget/sprayet (men han lærte i det minste veldig fort å ikke tygge de elektroniske ledningene mine!). Jeg har fortsatt ikke funnet et kommersielt tilgjengelig papegøyeavskrekkende middel som fungerer, men kom akkurat over Bitter Apple for Birds og skal prøve det. Pepperløsninger fungerer ikke, og oppnår det motsatte av å få ham til å tygge MER, fordi han elsker hot’n’spicy smaker. Å, og folie fungerte i omtrent en dag, helt til han fant ut at han kunne finne den smakfulle dørkarmen ved å rive den av.
  5. Avis. Jeg legger denne under der Boo liker å sitte mye. Det er gratis hvis du får lokalsamfunnsavisene fra kaffebaren. Hvis du er bekymret for at avispapir på gulvet kan se ut som hjemmet ditt er et fuglebur, bruk klar plast (så det ser ut som om du er en av de rare menneskene som holder alt bevart) eller tepperester (som kan se hvitt ut) søppel, så spesielt ikke bruk hvis du er i bobil). Jeg opplever at det å legge gamle regninger og post der Boo liker å bæsj, kan se ut som om de på en måte “tilfeldigvis” ligger der (som fører til inntrykk av at jeg er enTotalslask). Dessverre er det ingen kosmetisk tiltalende løsning på fuglebæsj.
  6. En Parrot Playstand er viktig. For øyeblikket bruker jeg en hengende som jeg hakket sammen fra en trådgardinhenger, tauabbor og tauhuske. Etter å ha vært redd for trådhengeren i en hel dag, bestemte Boo seg for at det var stedet å sitte på, og sitter nå på det mest ubehagelige stedet og kutter klumper av det strukturerte taket mitt. Hengende lekestativ anbefales IKKE for aggressive eller redde fugler. Jeg dør virkelig etter et Manzanita aktivitetstre. Å kunne ta med seg lekestativet rundt i huset er nesten en nødvendighet, og vil bidra til å kontrollere skriking, mengden av bæsj du må rydde opp og ødeleggelsen din husfugl er i stand til å forårsake. Selvfølgelig er det viktig å trene fuglen din til å faktisk holde seg på lekestativet, ellers har du kastet bort mye tid og muligens penger. Hva har fungert med meg og Boo: Gjør det til det ENESTE stedet du gir fuglen din “yummies” til (bortsett fra buret dens), og gi fuglen din MANGE oppmerksomhet når den leker på lekestativet. Å ha et lekestativ, selv et ekstra kult og dyrt, er ingen unnskyldning for å gi fuglen din mindre oppmerksomhet; det er bare et forebyggende tiltak mot ødeleggelse av hjemmet.
  7. Ting som er “OK” for fuglen din å ødelegge, muligens forkledd som husholdningsgjenstander. Kommersielt tilgjengelige fugleleker er flotte, men kan bli dyre å erstatte. Papegøyer skal ødelegge leker, og det er like bra for deres mentale helse som kryssord er for folk — så ikke klag på prisen! Hvis du la merke til toalettpapirrullen på Boos hengende abbor… er det et veldig billig morsomt leketøy. Boo liker også katteballer og papirbokser med godbiter inni dem. Alt som er morsomt å skaffe mat av eller rive opp er vanligvis en vinner hjemme hos meg. En av Boos favorittdyrbutikkleker er en Parrot Pinata – han elsker å tygge denne relativt rimelige leken opp!
  8. Godbiter er også viktige, spesielt hvis du vil at fuglen skal holde seg på lekestativet, eller ikke tygge opp andre ting i hjemmet ditt. Boo elsker pasta, pizza og egg. Jeg er en slags helsenøtt, og derfor spiser han ofte ut av bollen min med soyamelk og fullkornsblanding. På grunn av at veterinæren nylig irettesatte meg for å ha ham på en 70 % papegøyediett (med god grunn, siden det har vært massevis av nyere forskning på kostholdsbehovene til papegøyer og kakaduer), har jeg kjøpt flere av hans yummies fra kjæledyrseksjonen i stedet for menneskeseksjonen. Lafebers Avi-Cakes for Papegøyer er Boos favoritt gjennom tidene, og er gode å gjemme i papirhåndklerør og andre steder for å oppmuntre til søking og holde ham underholdt. Godbiter fungerer også ofte som leker
  9. … det er det, så langt som faktiske produkter jeg bruker eller ønsker å bruke med min goffins kakadue! Det siste avgjørende for å ha en husfugl er å knytte seg til kameraten din og gi den massevis av oppmerksomhet slik at den tror at du er guruen i det som er morsomt og populært. Å bruke tid på å omdirigere destruktiv atferd til mer akseptable gjenstander er et must, og det er også nødvendig å overbevise fuglen din om at lekene og godbitene dens er MYE kulere enn de kjedelige gamle pennene, datamaskinene og elektronikken du har andre steder i hjemmet.

Leave a Comment